Sima
Ainekset
Työvaiheet
1)
Pese sitruunat ja appelsiinit huolellisesti ennen käyttöä. Leikkaa pari siivua sitruunasta ja appelsiinista. Purista sitruunoista mehu.
2)
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöistä hieman kuumemmaksi. Liuota hiiva kuumahkoon nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Lisää sitruuna ja appelsiini viipaleet sekaan. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 päivä. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon hieman sokeria ja muutama rusina.
3)
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima jääkaapissa. Sima säilyy noin viikon.