
Mökkikalan paras pari on uudet perunat, mutta millaiset! Intialaiseksi aloo gobiksi sävytetyissä potuissa maistuvat curry, inkivääri ja korianteri. Laita tarjolle vielä kirpeäntulinen raparperichutney, niin maut ovat enemmän kuin kohdallaan.
Grillatut ahvenet, raparperichutney ja kukkakaali-perunacurry
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä suolaliemi hyvissä ajoin. Mittaa vesi ja suola kattilaan ja keitä, kunnes suola liukenee veteen. Jäähdytä suolaliemi ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
- Tee raparperichutney (ks. ohje).
- Laita ahvenet suolaliemeen ja anna niiden suolautua kylmässä 20 minuuttia.
- Valmista kukkakaali-perunacurry (ks. ohje).
- Kuumenna grilli tai grillipannu savuavan kuumaksi.
- Kuivaa ahvenet hyvin ja grillaa noin 3 minuuttia/puoli.
Raparperichutney
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi raparperit ja sipuli. Poista chilistä siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää etikka ja keitä kasaan. Lisää loput ainekset kattilaan. Hauduta alhaisella lämmöllä 10 minuuttia.
- Purkita chutney ja anna jäähtyä. Säilytä chutney jääkaapissa. Tarjoa grillatun kalan tai lihan kanssa.
Kukkakaali-perunacurry
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja kuutioi perunat kuorineen kylmään veteen odottamaan. Kuori ja kuutioi salottisipuli.
- Lisää voi kattilaan ja kuullota sipuli.Valuta perunakuutiot ja lisää ne ja curry sipuleiden joukkoon. Raasta valkosipuli ja inkivääri seokseen. Kypsennä keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia.
- Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Lisää kukkakaali, kasvisliemi ja suola ja hauduta noin 10 minuuttia.
- Hienonna korianteri. Lisää jogurtti ja korianteri.