Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Jälkiruuat
12:33 | 23.6.2015

Vaniljainen rahkapiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Dea on lisännyt 6 reseptiä

Tämä on herkullinen kevyt versio Vaniljaisesta tuorejuustopiirakasta. Jos tarjolla on muita täyttäviä ja makeita leivonnaisia, tämä piirakka maistuu useimmille.

Piirakan valmistus on nopeaa ja vaivatonta. Jos kotonasi on perusaineet, teet sen noin puolessa tunnissa.

Jos tarjoat sen muutaman tunnin kuluttua, on täyte vielä pehmeää, mutta herkullista. Suosittelen, että leikkaat itse palat muille. Maku ja koostumus tiivistyvät, jos piirakka on jääkaapissa yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
30 min
Helppo

Vaniljainen rahkapiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1-1,5
dl
sokeria
(1
tl
vaniljasokeria halutessasi)
100-150
g
voita
1
kananmuna
Täyte
200
g
(vanilja- tai sitruuna)rahkaa
200
g
kermaviiliä
1,5
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
sitruunan raastettua kuorta
1
kananmuna

Vaiheet

Mittaa kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita ne keskenään. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Sulata voi ja lisää se hiukan jäähtyneenä kuiviin aineisiin.

Lisää kananmuna ja tee murotaikina nopeasti. Laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Pehmitä rasioissaan vaniljarahka ja kermaviili ja laita molemmat kulhoon. Lisää sokeri ja vaniljasokeri sekä maun mukaan sitruunaraastetta. Lisää lopuksi kananmuna. Sekoita tasaiseksi.

Ota murotaikina jääkaapista ja painele se voideltuun vuokaan. Levitä reunoihin asti ja painele ne tasaisiksi. Jos käytät irtopohjavuokaa, pingoita pohjan päälle leivinpaperia.

Kaada seos taikinan päälle ja kanna varovasti uuniin. Paista uunista riippuen 200 asteessa 23-27 minuuttia. Lisää tarvittaessa aikaa tai aloita paistaminen uunin alaosassa. Tunnet oman uunisi. Kun reuna on kauniin kullanruskea, on piirakka valmis.

Tilaa Glorian ruoka & viini
vaniljainen rahkapiirakka

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Joulukinkku ruiskuoressa

Sienisalaatti suolasienistä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini