Valion sivuilta löytyy tämä maailman paras mustikkapiirakka. Hieman enemmän työvaiheita mutta se on täysin vaivan arvoista
Mustikkamurupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
MURUSEOS
Aloita muruseoksen valmistuksesta.
Hienonna cashewpähkinät tai mantelit rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa.
Paahda rouhe (tai kaura-ruishiutaleet) vaaleanruskeiksi kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä kulhoon.
Lisää sokerit, vehnäjauhot ja margariinii. Nypi seos tasaiseksi.
TAIKINA
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Yhdistä margariini ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
Sihtaa jauhot ja leivinjauhe seoksena taikinaan. Lisää rasva-tuorejuusto-maitoseos sekä mustikat.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (sisämitta n. 30 x 23 cm).
Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Jos käytät jäisiä pakastemustikoita, kypsennysaika on n. 47 min.
VINKKI
Piirakka kypsyy parhaiten pinnoitetussa vuoassa. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kastele leivinpaperi ensin ja rypistä taipuisaksi. Näin tehden paperi asettuu helpommin vuokaan.