
Broileri-pita
Ainekset
Työvaiheet
Broilerit:
Ota broilerit huoneenlämpöön. Marinoi broilerit. Paista fileitä miedolla lämmöllä öljytyllä paistinpannulla useasti käännellen n. 10 minuutin ajan.
PITALEIVÄT:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".
Aioli:
1. Ota majoneesin aineet ajoissa huoneenlämpöön.
2. Purista valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään valkosipuli ja keltuaiset.
3. Lisää 1 rkl öljyä tipoittain voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon 1 tl haaleaa vettä sekä loput öljystä vähitellen koko ajan vatkaten ohuena nauhana.
4. Lisää lopuksi sitruunamehu ja mausteet. Tarkista maku.
Hummus:
Pilko valkosipulit vähän pienemmiksi ja kumoa kaikki ainekset tehosekoittimeen.Laita kone käyntiin ja lisää kickhernepurkin- tai liotusnestettä niin, että kone pyörii hyvin ja hummus tahnasta tulee tasainen. Sattumia saa olla mukana. Tahnan pitää olla lähes yhtä löysää kuin pehmis.