Tämän pastan kastikkeena toimii uppomunan valuva keltuainen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 min
Helppo
Kinkkuspagetti ja uppomuna
Ainesosat
350
g
spagettia
120
g
ilmakuivattua kinkkua tai pekonia
200
g
babypinaattia
4
rkl
voita
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1 1/2
dl
raastettua parmesaania
Uppomunat
4
kananmunaa
3
l
vettä
1/2
dl
etikkaa
Vaiheet
- Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
- Tee uppomunat pastan kypsessä. Kiehauta vesi toisessa kattilassa. Alenna keskilämmölle niin, että vesi porisee hiljaa. Lisää etikka. Riko munat yksitellen pikkukuppeihin. Pyöräytä keitinvesi pyörteille esimerkiksi puulusikalla. Keitä munat yksitellen. Kaada munat veteen ja keitä 2-4 minuuttia. Nosta uppomuna reikäkauhalla talouspaperille valumaan.
- Hienonna kinkku pieniksi paloiksi. Paista kinkkua muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää pinaatti ja voi. Kääntele seosta, kunnes se lämpiää.
- Valuta pasta ja ota vähän keitinlientä talteen. Yhdistä pasta pinaatti-kinkkuseokseen. Jos haluat kastikkeesta juoksevampaa, lorauta hieman keitinvettä joukkoon.
- Jaa annokset lautasille ja nosta uppomunat päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja parmesaanilla. Tarjoa heti.