
Herkullinen banaanileipä sopii niin brunssille, välipalaksi kuin kahvipöytäänkin. Kookoshiutaleilla maustettu hapatettu kermavaahto viimeistelee ihanan mehevän kakun.
Mehevä banaanileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota voi ajoissa pehmenemään. Voitele ja korppujauhota leipävuoka.
- Rouhi pähkinät terävällä veitsellä. Soseuta banaanit haarukalla.
- Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli.
- Vatkaa sokeri ja pehmeä voi tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon jauhot. Vatkaa taikinaan 1 dl hapatettua kermaa (loppu vaahdotetaan tarjoilua varten) ja banaanit ja vatkaa. Lisää pähkinät (säästä hieman tarjoiluun) ja sekoita ne taikinan joukkoon.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Kokeile kakun kypsyys puutikulla – kypsästä kakusta ei tartu tikkuun taikinaa.
- Vaahdota loppu hapatetusta kermasta sokerin kanssa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja tarjoa leivän kanssa.