Herkullinen banaanileipä sopii niin brunssille, välipalaksi kuin kahvipöytäänkin. Kookoshiutaleilla maustettu hapatettu kermavaahto viimeistelee ihanan mehevän kakun.
10
15 min + 60 min
Helppo
Mehevä banaanileipä
Ainesosat
150
g
voita
1
rkl
voita voiteluun
2
rkl
korppujauhoja
100
g
pähkinäsekoitusta
2
(n. 200 g) banaania
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
grahamjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1/4
tl
kanelia
2 1/2
dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
1
prk
(2 dl) Arla Lempi hapatettua kermaa
1
rkl
sokeria
1
dl
kookoshiutaleita
Vaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota voi ajoissa pehmenemään. Voitele ja korppujauhota leipävuoka.
- Rouhi pähkinät terävällä veitsellä. Soseuta banaanit haarukalla.
- Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli.
- Vatkaa sokeri ja pehmeä voi tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon jauhot. Vatkaa taikinaan 1 dl hapatettua kermaa (loppu vaahdotetaan tarjoilua varten) ja banaanit ja vatkaa. Lisää pähkinät (säästä hieman tarjoiluun) ja sekoita ne taikinan joukkoon.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Kokeile kakun kypsyys puutikulla – kypsästä kakusta ei tartu tikkuun taikinaa.
- Vaahdota loppu hapatetusta kermasta sokerin kanssa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja tarjoa leivän kanssa.