Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Alkuruuat
Lisukkeet
Arjen nopeat
Muuta
17:31 | 8.7.2015

Fetahummus

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje: Anikó Lehtinen Kuva: Elvi Rista

Fetahummus on erityisen hyvää vaalean leivän ja kurkkuviipaleiden kera.

Tämä fetahummuksen reseptin kehitteli olutasiantuntija Anikó Lehtinen.

"Kun Meksikossa asuva ystäväni Tero tuli kylään, halusin tarjota hänelle jotakin erilaista ja kokkasin kaikenlaisia tahnoja. Hummus on mielestäni liian mietoa, joten lisäsin siihen fetajuustoa. Kikherneen vieno makeus ja fetajuuston suolaisuus toimivat hyvin yhdessä", Lehtinen kertoo.

Fetahummus maistuu toki sellaisenaankin, mutta Lehtisellä on sille hyväksi havaittu tarjoiluehdotus.

"Tarjosin fetahummusta patongin kurkkuviipaleiden ja salaatinlehtien kanssa alkupalana. Tero diggasi ihan törkeästi!"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 annosta
15 min + 2 t
Helppo

Fetahummus

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pieni valkosipulinkynsi
5
dl
kypsiä kikherneitä
1/2
dl
oliiviöljyä
3
rkl
vaaleaa seesamiöljyä
2
rkl
sitruunan mehua
2
tl
juoksevaa hunajaa
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
rkl
seesaminsiemeniä
10
salaatinlehteä
150
g
fetajuustoa
roseepippuria

Vaiheet

  1. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Mittaa aineet kulhoon ja soseuta tahnaksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Siirrä hummus maustumaan jääkaappiin 1-2 tunniksi.
  2. Paahda seesaminsiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Jaa hummus salaatinlehdille. Murustele päälle fetaa ja ripottele seesaminsiemeniä. Voit halutessasi koristella annokset roseepippurilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
feta
hummus
Vegebaari
Etno
Kemut

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini