Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Muuta
10:46 | 13.7.2015

Pastrami

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje: Jenni Tuominen Kuva: Elvi Rista

Pastrami ei ole kiireisen kokin valinta, mutta maku on niin hyvä, että ajankäyttö kannattaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 kg
30 min + 5 vrk
Keskivaikea

Pastrami

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
kg
naudanrintaa
Liemi
4
isoa valkosipulinkynttä
3
l
kylmää vettä
5-6
dl
karkeaa merisuolaa
2 1/2
dl
sokeria
1 1/4
dl
fariinisokeria
1/2
dl
juoksevaa hunajaa
1 1/2
rkl
korianterinsiemeniä
1 1/2
rkl
keltaisia sinapinsiemeniä
1 1/2
rkl
fenkolinsiemeniä
Lisäksi
3
l
kylmää vettä
Mausteseos
1/2
dl
korianterinsiemeniä
2
rkl
mustapippuria myllystä
2
rkl
savupaprikajauhetta

Vaiheet

  1. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Laita liemiainekset kattilaan. Kuumenna, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Älä anna kiehua. Kaada liemi jääkaappiin mahtuvaan isoon astiaan (vetoisuus noin 8 litraa) ja lisää vielä 3 litraa kylmää vettä. Jäähdytä seos jääkaapissa.
  2. Siisti lihasta ylimääräinen rasva ja kalvot. Nosta se kylmään liemeen ja anna marinoitua jääkaapissa 5 vuorokautta. Kääntele lihaa liemessään 2-3 kertaa päivässä ja varmista, että liemi peittää lihan kokonaan.
  3. Nosta liha liemestä ja kuivaa se. Pidä 2 tuntia huoneenlämmössä.
  4. Yhdistä mausteseoksen aineet. Hiero seos lihan pintaan.
  5. Jos käytössäsi on savustin, savusta lihaa 100 asteessa 6-8 tuntia tai kunnes lihan sisälämpö on 73-78 astetta. Voit kypsentää lihan myös uunissa: kuumenna uuni 120-asteiseksi ja laita uunin pohjalle vuoka, jossa on vettä. Nosta liha toiseen uunivuokaan, aseta paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja peitä vuoka foliolla tiiviisti. Kypsennä lihaa uunissa, kunnes sen sisälämpö on 93 astetta. Tähän menee 6-9 tuntia.

Huom: Jos teet suolalihan säilöntäsuolan avulla, noudata aina pakkauksen annosteluohjetta.

Tilaa Glorian ruoka & viini
pastrami
nauta
suolaliha
leikkele
Viikonloppubistro
Kemut

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Palapaisti

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini