Pastrami ei ole kiireisen kokin valinta, mutta maku on niin hyvä, että ajankäyttö kannattaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 kg
30 min + 5 vrk
Keskivaikea
Pastrami
Ainesosat
2
kg
naudanrintaa
Liemi
4
isoa valkosipulinkynttä
3
l
kylmää vettä
5-6
dl
karkeaa merisuolaa
2 1/2
dl
sokeria
1 1/4
dl
fariinisokeria
1/2
dl
juoksevaa hunajaa
1 1/2
rkl
korianterinsiemeniä
1 1/2
rkl
keltaisia sinapinsiemeniä
1 1/2
rkl
fenkolinsiemeniä
Lisäksi
3
l
kylmää vettä
Mausteseos
1/2
dl
korianterinsiemeniä
2
rkl
mustapippuria myllystä
2
rkl
savupaprikajauhetta
Vaiheet
- Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Laita liemiainekset kattilaan. Kuumenna, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Älä anna kiehua. Kaada liemi jääkaappiin mahtuvaan isoon astiaan (vetoisuus noin 8 litraa) ja lisää vielä 3 litraa kylmää vettä. Jäähdytä seos jääkaapissa.
- Siisti lihasta ylimääräinen rasva ja kalvot. Nosta se kylmään liemeen ja anna marinoitua jääkaapissa 5 vuorokautta. Kääntele lihaa liemessään 2-3 kertaa päivässä ja varmista, että liemi peittää lihan kokonaan.
- Nosta liha liemestä ja kuivaa se. Pidä 2 tuntia huoneenlämmössä.
- Yhdistä mausteseoksen aineet. Hiero seos lihan pintaan.
- Jos käytössäsi on savustin, savusta lihaa 100 asteessa 6-8 tuntia tai kunnes lihan sisälämpö on 73-78 astetta. Voit kypsentää lihan myös uunissa: kuumenna uuni 120-asteiseksi ja laita uunin pohjalle vuoka, jossa on vettä. Nosta liha toiseen uunivuokaan, aseta paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja peitä vuoka foliolla tiiviisti. Kypsennä lihaa uunissa, kunnes sen sisälämpö on 93 astetta. Tähän menee 6-9 tuntia.
Huom: Jos teet suolalihan säilöntäsuolan avulla, noudata aina pakkauksen annosteluohjetta.