Kääri suolainen rulla tarjolle, leikkaa viipaleiksi ja nauti ystävien kesken.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 palaa
30 min + 30 min
Keskivaikea
Lohikääretorttu
Ainesosat
Pohja
50
g
voita
2
dl
ruokakermaa
2 ½
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
yrttisuolaa
½
tl
sitruunapippuria
3
kananmunaa
Täyte
200
g
tuorejuustoa, esim. ruohosipuli
150
g
kylmä- tai lämminsavulohta
1-2
valkosipulinkynttä
1
dl
tillisilppua
½
tl
sitruunapippuria
Vaiheet
- Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja maito. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhot voi-maitoseoksen joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset kattilaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää mausteet. Hauduta seosta samalla sekoitellen viisi minuuttia. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen joukkoon.
- Levitä massa leivinpaperin päälle uunipellin muotoiseksi levyksi. Paista pohjaa 200 asteessa 20-30 min. Anna pohjan jäähtyä ja kumoa se puhtaan leivinpaperin päälle.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle. Leikkaa rulla viipaleiksi.