Halloweenkakku
Ainekset
Työvaiheet
Pohja:
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm). Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jos kakun pinta näyttää tummuvan paiston aikana liikaa, peitä kakku kevyesti foliolla tai leivinpaperilla.
Diplomaattikreemi:
Valmista ensin vaniljakreemi.
Vatkaa vaniljakreemijauhe ja vesi sekaisin sähkövatkaimella, kunnes vaniljakreemi on kiiltävää ja paksua.
Vatkaa sitten vispikerma hyväksi vaahdoksi. Kermavaahto ei saa jäädä liian pehmeäksi; sen tulisi olla sen verran jäykkää, että voit muotoilla siitä teräviä huippuja esim veitsellä ilman niiden notkahtamista. Varo kuitenkin vatkaamasta kermaa yli! Kerman joukkoon ei lisätä sokeria, sillä vaniljakreemi on hyvin makeaa jo valmiiksi.
Sekoita kermavaahto ja vaniljakreemi toisiinsa tasaiseksi massaksi.
Kakun kasaus:
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Täytä kakku kreemillä ja marmelaadilla. Laita viimeiseen väliin eniten kreemiä, ja levitä se niin että kreemi jää keskeltä korkeammaksi. Nosta viimeinen kakkupohja päälle. Painele vähän pohjaa reunoista. Levitä marmelaadi kauttaaltaan kakun pintaan.
Kauli marsipaani riittävän suureksi levyksi, joka peittää koko kakun. Nosta levy kakun päälle kaulimen avulla. Kun päällinen on paikoillaan, voit siistiä reunat leikkaamalla ylimääräiset osat veitsellä tai kääntämällä ne kakun alle.
Painele
Kauli musta marsipaania, leikkaa siitä silmät, nenä ja suu. Kiinnitä kakkuun.