Käyttäjä27178_0 on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.

Junior MasterChefin voittaja-annos! Otto valmisti finaalissa kosteaa kantarelli-tryffelirisottoa, jonka kanssa hän tarjoili paistettua siikaa. Rapeat parmesaanikeksit ja paahdetut palsternakat viimeistelivät annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
n. 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Oton tryffelirisotto ja paistettu siika

Ainekset

Parmesaanikeksit
100
g
parmesaania
Risotto
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
0,5
dl
oliiviöljyä ja pari tippaa tryffeliöljyä
2
dl
risottoriisiä
1
dl
valkoviiniä
4
dl
kuumaa kasvislientä
mustapippuria myllystä
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
kourallinen kantarelleja
nokare voita
2
tl
mascarponea
1
dl
murennettuja parmesaanikeksejä
Tryffelisitrusvaahto
2
dl
kuohukermaa
1
sitruunan raastettu kuori
1
limen raastettu kuori
pari tippaa tryffeliöljyä
nokare voita
2
rkl
sitruunan mehua
suolaa
Siika
2
siikafilettä
tryffeliöljyä, voita ja rypsiöljyä
sitruunan mehua ja suolaa maustamiseen
Tryffelipaahdetut palsternakat
1
palsternakka
1
tl
tryffeliöljyä ja voita
tuoretta timjamia
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin parmesaanikeksit. Lämmitä uuni 195 asteeseen. Raasta parmesaani levyksi leivinpaperin päälle. Paista noin 15 min, kunnes levy on kullanruskea. Paloittele tai murenna jäähtyneenä.
  2. Tee tryffelisitrusvaahto. Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi. Lisää muut ainekset ja tarkista maku. Anna vaahdon tasaantua jääkaapissa vähintään 30 min.
  3. Valmista tryffelipaahdetut palsternakat. Kuori ja viipaloi palsternakka ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Lisää viipaleet, timajmi ja suola. Paista noin viisi minuuttia välillä käännellen, kunnes palsternakkaviipaleet ovat kauniin kullanruskeita.
  4. Tee seuraavaksi risotto. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Raasta sitruunan kuori. Kuullota niitä oliivi- ja tryffeliöljyssä. Lisää riisi ja kuullota myös sitä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviiniä ja kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan välillä sekoitellen. Lisää uusi kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt riisiin. Mausta mustapippurilla ja sitruunankuorella ensimmäisen imeytymisen jälkeen. Riisi kypsyy noin 17 minuutissa.
  5. Lisää 10 minuutin kohdalla paloitellut kantarellit. Lopuksi lisää voi ja mascarpone. Tarkista maku ja lisää sekaan murennetut parmesaanikeksit.
  6. Valmista viimeisenä siika. Paloittele fileet muutamaan osaan. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Paista kaloja pannulla ensin nahkapuolelta kovalla lämmöllä kahden minuutin ajan ja sitten keskilämmöllä toiselta puolelta toiset kaksi minuuttia.
  7. Mausta kalat paistamisen jälkeen suolalla ja sitruunan mehulla. Kokoa annokset ja koristele yrteillä ja syötävillä kukilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1178 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.