Junior MasterChefin voittaja-annos! Otto valmisti finaalissa kosteaa kantarelli-tryffelirisottoa, jonka kanssa hän tarjoili paistettua siikaa. Rapeat parmesaanikeksit ja paahdetut palsternakat viimeistelivät annoksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
n. 1 h
Keskivaikea
Oton tryffelirisotto ja paistettu siika
Ainesosat
Parmesaanikeksit
100
g
parmesaania
Risotto
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
0,5
dl
oliiviöljyä ja pari tippaa tryffeliöljyä
2
dl
risottoriisiä
1
dl
valkoviiniä
4
dl
kuumaa kasvislientä
mustapippuria myllystä
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
kourallinen kantarelleja
nokare voita
2
tl
mascarponea
1
dl
murennettuja parmesaanikeksejä
Tryffelisitrusvaahto
2
dl
kuohukermaa
1
sitruunan raastettu kuori
1
limen raastettu kuori
pari tippaa tryffeliöljyä
nokare voita
2
rkl
sitruunan mehua
suolaa
Siika
2
siikafilettä
tryffeliöljyä, voita ja rypsiöljyä
sitruunan mehua ja suolaa maustamiseen
Tryffelipaahdetut palsternakat
1
palsternakka
1
tl
tryffeliöljyä ja voita
tuoretta timjamia
suolaa
Vaiheet
- Valmista ensin parmesaanikeksit. Lämmitä uuni 195 asteeseen. Raasta parmesaani levyksi leivinpaperin päälle. Paista noin 15 min, kunnes levy on kullanruskea. Paloittele tai murenna jäähtyneenä.
- Tee tryffelisitrusvaahto. Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi. Lisää muut ainekset ja tarkista maku. Anna vaahdon tasaantua jääkaapissa vähintään 30 min.
- Valmista tryffelipaahdetut palsternakat. Kuori ja viipaloi palsternakka ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Lisää viipaleet, timajmi ja suola. Paista noin viisi minuuttia välillä käännellen, kunnes palsternakkaviipaleet ovat kauniin kullanruskeita.
- Tee seuraavaksi risotto. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Raasta sitruunan kuori. Kuullota niitä oliivi- ja tryffeliöljyssä. Lisää riisi ja kuullota myös sitä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviiniä ja kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan välillä sekoitellen. Lisää uusi kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt riisiin. Mausta mustapippurilla ja sitruunankuorella ensimmäisen imeytymisen jälkeen. Riisi kypsyy noin 17 minuutissa.
- Lisää 10 minuutin kohdalla paloitellut kantarellit. Lopuksi lisää voi ja mascarpone. Tarkista maku ja lisää sekaan murennetut parmesaanikeksit.
- Valmista viimeisenä siika. Paloittele fileet muutamaan osaan. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Paista kaloja pannulla ensin nahkapuolelta kovalla lämmöllä kahden minuutin ajan ja sitten keskilämmöllä toiselta puolelta toiset kaksi minuuttia.
- Mausta kalat paistamisen jälkeen suolalla ja sitruunan mehulla. Kokoa annokset ja koristele yrteillä ja syötävillä kukilla.