Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
13:34 | 23.9.2015

Paimenenpiiras marokkolaisittain

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Pia Inberg

Lohturuokien ykkönen maustuu tällä kertaa marokkolaisen lämpimillä mausteilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 20 min
Keskivaikea

Paimenenpiiras marokkolaisittain

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

7
dl
tahini-perunamuusia (ks. ohje alhaalla)
Lihakastike
400
g
karitsan- tai lampaanjauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
2
sellerinvartta
2
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
kanelia
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
2
rkl
vehnäjauhoja
1/2
appelsiinin kuori
2
rkl
tomaattipyreetä
4
dl
liha- tai kanalientä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
worcesterkastiketta
2
dl
tuoretta minttua
1/2-1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
1/2
dl
(vaaleita ja mustia) seesaminsiemeniä

Vaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön 15–30 minuutiksi ennen kastikkeen valmistusta. Valmista sillä aikaa tahini-perunamuusi alla olevan ohjeen mukaan.
  2. Tee kastike. Kuori ja kuutioi sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkana. Viipaloi sellerinvarret.
  3. Kuumenna öljy pannussa, paista jauhelihaa kuumassa pannussa 5 minuuttia.
  4. Lisää sipuli, valkosipuli, porkkana ja sellerit pannuun. Sekoita kuivat mausteet ja vehnäjauho joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia.
  5. Raasta appelsiinin keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää se tomaattipyreen ja liemen kanssa kastikkeeseen. Anna kiehua kasaan noin 10 minuuttia.
  6. Mausta kastike hunajalla ja Worcestershire-kastikkeella. Hienonna minttu mukaan. Lisää suola ja pippuri.
  7. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä lihakastike korkeareunaisen, uunivuoan pohjalle (vuoan vetoisuus 2–3 l). Levitä reilu kerros tahini-perunamuusia kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle  seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa 20 minuuttia, kunnes pinta saa kullanruskean värin.

Tahini-perunamuusi

Ainesosat

500
g
perunaa (5-6 kpl)
6
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
dl
tahinia
1/2
dl
sitruunanmehua
2
rkl
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 10–15 minuuttia. Ota talteen 2 dl keitinvettä muusia varten. Valuta loppu keitinvesi.
  2. Lisää tahini, sitruunamehu, oliiviöljy, 1–2 dl keitinvettä perunoiden joukkoon. Survo tai soseuta tasaiseksi muusiksi. Käytä paimenenpiiraan päällä tai tarjoa lihapullien kanssa.

(7 dl, 20 min)

Tilaa Glorian ruoka & viini
Paimenenpiiras
Shepherd’s Pie
Pihvi & BBQ
jauhelihakierre

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Taatelikakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini