Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Suolainen leivonta
13:34 | 13.10.2015

Omenaiset naurispiiraat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje: Taina Vuohelainen Kuva: Arto Vuohelainen

Rapeakuorisessa ruispasteijassa yllättävät hunajalla maustettu nauris ja omena sekä ilmakuivattu kinkku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16-18 kpl
Keskivaikea

Omenaiset naurispiiraat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3 1/2
dl
vettä
1
tl
merisuolaa
6
dl
ruisjauhoja
2-2 1/2
dl
vehnäjauhoja
Täyte
3-4
Naurista
2
omenaa
1
rkl
voita
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
100
g
ilmakuivattua kinkkua
tuoretta kirveliä
tuoreita salvianlehtiä

Vaiheet

  1. Tee ensin täyte. Kuori ja leikkaa nauriit hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä viipaleita vähässä, suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Kuori ja viipaloi omenat, lisää ne nauriiden joukkoon ja keitä 3 minuuttia. Valuta nauriit ja omenat hyvin siivilässä, laita takaisin kattilaan ja höyrytä kuiviksi kuumalla levyllä ilman kantta. Lisää voi (ja survo täyte halutessasi karkeaksi soseeksi perunanuijalla). Mittaa suola ja hunaja joukkoon. Jätä jäähtymään.
  2. Valmista taikina. Kuumenna vesi ja liuota suola veteen. Sekoita jauhot jäähtyneeseen nesteeseen. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi, rullaa pötköksi ja leikkaa 16-18 tasakokoiseksi palaksi.
  3. Kauli palat jauhotetulla alustalla pyöreiksi, noin 3 mm paksuiksi piiraspohjiksi (halkaisija 10-12 cm). Pinoa pohjat, ripottele reilusti jauhoja jokaiseen väliin ja peitä pino tuorekelmulla kuivumisen estämiseksi.
  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista ruispiiraat yksi kerrallaan. Harjaa ylimääräiset jauhot taikinapohjasta pullasudilla. Levitä pohjan toiselle reunalle 1/2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua, nosta päälle naurista ja omenaa, hiukan kirveliä ja 2 pientä salvianlehteä.
  5. Sipaise taikinakuoren reunaan kylmää vettä ja käännä täytteetön puoli kanneksi. Painele reuna kevyesti kiinni. Jos haluat säntillisen pyöreät reunat, muotoile piiraspohjat muotilla ennen täyttämistä.
  6. Paista piiraita uunissa 10-12 minuuttia. Voitele kypsät piiraat voisulalla. Anna makujen tekeytyä noin kolme tuntia ennen tarjoamista.

Vinkki: Jos haluat pehmeäkuorisia piiraita, kääräise valmiit piiraat ensin voipaperiin, sitten sanomalehteen ja kiedo paketti leivinliinan sisään.

Tilaa Glorian ruoka & viini
omena
piiras
pieni suolainen
nauris
This is Finland
Leivät & piirakat

Suosituimmat

Bataattilaatikko

Shelterin mallasleipä

Sienisalaatti suolasienistä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Naudan sisäfileepihvit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini