Pankojauhot ovat karkeampia ja rapeampia kuin tavalliset korppujauhot.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Keskivaikea
Kananmunat kaalikupeissa
Ainesosat
4
isoa lehtikaalin lehteä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4-1/2
tl
cayennepippuria
1
tomaatti
1/2
dl
parmesaaniraastetta
1/2
dl
(panko)korppujauhoja (esim. Yataka)
ripaus mustapippuria
4
kanamunaa
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista kaalinlehdistä lehtirangat. Laita lehdet kulhoon, valuta niille öljyä ja mausta suolalla ja cayennepippurilla.
- Asettele lehtikaalit muffinivuokiin tai pieniin uunivuokiin niin, että vuoan pohja ja reunat peittyvät.
- Leikkaa tomaatista 4 viipaletta. Aseta yksi viipale kunkin lehtikaalivuoan pohjalle.
- Raasta parmesaani. Sekoita juustoraaste, korppujauho ja mustapippuri. Laita 1 rkl seosta tomaattiviipaleiden päälle.
- Riko kuhunkin vuokaan yksi kananmuna. Ripottele loput raasteseoksesta pinnalle. Kypsennä uunissa 10 minuuttia. Paahda sillä aikaa lisukkeeksi hunajaporkkanat (ks. ohje alla).
Pikapaahdetut hunajaporkkanat
Ainesosat
4
porkkanaa
1
rkl
voita
1
rkl
hunajaa
2
rkl
tuoretta rakuunaa
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin 4 osaan.
- Kuumenna voi pannussa. Paista porkkanoita 5 minuuttia.
- Lisää hunaja ja paista vielä 3-5 minuuttia.
- Hienonna rakuuna ja lisää pannuun. Mausta porkkanat suolalla.
(4 annosta, 15 min)