Lousianan oma subi, Po'boy, maistuu muhkealta eikä eikä taatusti jätä nälkäiseksi.
Po’boy eli louisianalainen kanasub
Ainekset
Työvaiheet
- Tee keitinliemi. Leikkaa porkkana ja sipuli 3–4 osaan. Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan. Lisää broilerin rintaleikkeet ja vettä niin paljon että ne peittyvät. Kuumenna kiehumispisteeseen, anna kiehua hetki ja kuori vaahto pois pinnalta. Keitä kanapaloja kannen alla noin 1 1/2 tuntia.
- Broilerin kypsyessä valmista viskikastike. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipulia, fenkolinsiemeniä ja paprikajauhetta pannussa öljyssä 3–4 minuuttia. Kaada viski ja etikka pannuun, lisää lämpöä ja anna kiehahtaa nopeasti. Siirrä pannu pois levyltä ja lisää loput kastikkeen aineet. Anna jäähtyä.
- Valmista sellerisalaatti (ks. ohje) ja anna sen maustua jääkaapissa broilerin kypsymisen ajan.
- Ota broilerit keitinliemestä (voit säästää ja pakastaa liemen esimerkiksi keiton pohjaksi). Poista broilerista luu ja nahka ja revi hieman jäähtyneet broilerinpalat haarukalla suikaleiksi. Sekoita viskikastike broilerinlihan joukkoon.
- Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Leikkaa leipä sivusta auki niin, että sen toinen pitkä sivu jää ikään kuin saranaksi. Raota leipää varovasti ja levitä broileri pohjalle. Levitä salaatinlehdet broilerin päälle ja lusikoi sellerisalaatti päällimmäiseksi. Paina leipä kiinni ja leikkaa sahalaitaisella veitsellä neljään osaan.
Kirpeä sellerisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa selleri ohuiksi tikuiksi. Kuori ja raasta porkkana. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Irrota korianterinlehdet.
- Yhdistä kaikki salaatin aineet ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa noin 1 tunti.
(4 annosta 10 min + maustuminen 1 t)