Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Raisa laine KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kampasimpukka-pekonisalaatti

Ainekset

1
pkt (170g)
pekonia
1
l
salaattisekoitusta
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1-2
rkl
voita paistamiseen
Sinihomejuustokastike
1
dl
piimää
1
dl
majoneesia
1
valkosipuli
1
dl
sinihomejuustoa muruina
1
tl
worcesterinkastiketta
1
tl
dijoninsinappia
1/4
tl
mustapippuriä myllystä
Lisäksi
sinihomejuustoa

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Sekoita piimä ja majoneesi keskenään. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää valkosipuli, sinihomejuustomurut ja mausteet piimä-majoneesiseokseen. Sekoita ja laita jääkaappiin salaatin valmistamisen ajaksi.
  2. Ota kampasimpukat huoneenlämpöön. Aseta pekonit vieri viereen kylmään paistinpannuun. Laita levy päälle ja paista, kunnes pekoni on kauniin ruskeaa ja rapeaa. Pekonin kypsyessä pese, kuivaa ja revi salaatit kulhoon. Siirrä pekoni talouspaperin päälle kuivahtamaan.
  3. Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla. Paista simpukoita voissa kuumassa pannussa noin 3 minuuttia; käännä puolessa välissä varovasti paistinlastan avulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita puolet sinihomejuustokastikkeesta salaatin joukkoon ja laita loppu kastike tarjolle erikseen. Asettele kampasimpukat salaatin päälle. Taittele pekonista sormin lastuja salaatin pinnalle. Murusta sinihomejuustoa salaatin koristeeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkalammas

Ainekset

1,2
kg
luullista lampaanlapaa tai -niskaa
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen purjo
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vehnäolutta
2–3
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
tl
ruokosokeria
10
katajanmarjaa
8
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
3
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.

  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.

  4. Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.

  5. Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.

  7. Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.

ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Bataatista syntyy samettinen muusi mausteisten lihapullien kaveriksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät lihapullat

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
dl
kermaviiliä
2
rkl
korppujauhoja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
½
dl
rusinoita
½
dl
persiljaa hienonnettuna
½
rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1
muna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön.

  2. Sekoita kermaviilin joukkoon korppujauhot turpoamaan.

  3. Silppua sipuli ja valkosipuli, rusinat ja persilja. Raasta pestyn sitruunan kuori.

  4. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.

  5. Sekoita pyörykkätaikinan ainekset yhteen. Pyöritä massasta lihapullia ja paista ne pannulla kypsiksi.

Bataattimuusi

Ainekset

1
(800 g) bataatti
2
jauhoista perunaa
n. 2
dl
keitinvettä
50
g
voita
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä palat vähässä vedessä kypsiksi. Ota keitinlientä talteen.

  2. Soseuta juurekset. Lisää joukkoon keitinvettä, voi, sitruunamehu ja suola.

  3. Notkista ainekset muusiksi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Muheva kerrosleipä on parempi kuin moni hampurilainen, mutta ihan pikaruokaa se ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
4–6 t
Vaikeustaso
Helppo

Grillikaslerleivät

Ainekset

2
kg:n pala
porsaan kasleria
Rub-mausteseos
4
rkl
fariinisokeria
1
rkl
suolaa
1
rkl
savupaprikajauhetta
1
rkl
sipulijauhetta
2
tl
cayannepippuria
½
tl
maustepippuria
Lisäksi
8
siivua vaaleaa maalaisleipää
1
rs (100 g)
piparjuurituorejuustoa
2
pihvitomaattia
2
suolakurkkua
1
punasipuli
1
ruukku salaattia

Työvaiheet

  1. Sekoita rubin ainekset ja hiero mausteet lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin tai pari.
  2. Kuumenna grilli tai valmista hiillos, siirrä hiillos grillin toiselle laidalle, laita toiselle puolelle grilliin rasvapelti valmiiksi.
  3. Grillaa ensin lihan pinnat kiinni suoralla lämmöllä. Laita lihaan sisälämpömittari ja siirrä liha epäsuoraan lämpöön ritilälle rasvapellin päälle.
  4. Kypsennä 2–4 tuntia. Pidä grillin lämpötila koko ajan alle 160 asteessa. Kypsennä, kunnes lihan sisälämpötila on 85–88 astetta.
  5. Ota liha grillistä, kääri folioon ja anna vetäytyä tunnin verran.
  6. Leikkaa liha. Siivuta leipä. Voitele leipä tuorejuustolla.
  7. Laita leivän väliin tomaattia, suolakurkkua ja sipulia siivuina, salaattia sekä reilusti lihaa.

Vinkki! Kokeile lisätä kypsennyksen ajaksi grilliin savustuspuruja.