Lasagne on lauantairuoka parhaimmillaan! Eksäni on tehnyt tällä reseptillä lassea jo 80-luvulta lähtien. Ongelma tässä reseptissä se, että jos vahingossa kertoo muille (jotka ovat tätä maistaneet) että meillä on lasagne-päivä, ovat he tulossa yllättäen kyläilemään!

Reseptin juju on tietenkin täydellisessä jauhelihatomaattikastikkeessa. Siihen tulee yksi kokonainen valkosipuli kynsineen ja tomattikastikkeen mehevöittäjä on yksi kokonainen paprika! Lisäksi täydelliseen onnistumiseen auttaa kastikkeiden oikean määrän annostelu eri kerroksiin. Annostele jauhelihaa vuoan pohjalle niin, että pohja peittyy kunnolla ja lorauttele kunnon kauhallisia valkokastiketta päälle. Kastikkeen kuuluu olla melko löysää. Lasagne-levy kerroksia normivuokaan pitää tulla 4 kpl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h 30 min.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paras koti-lasagne for ever

Ainekset

Tomaattijauhelihakastike
800
g
Laadukasta naudan jauhelihaa
1
Kokonaisen valkosipulin kaikki kynnet pilkottuna
1
sipuli
2
prk
Mutti tomaattimurskaa
1
Paprika pieneksi pilkottuna
Valkokastike
1,2
litraa
maitoa
2
dl
huoneenlämpöistä voita
2
dl
vehnäjauhoja
Ripaus jauhettua muskottipähkinää
4
dl
Juustoraastetta (mietoa juustoa)
2
tl
merisuolaa
mustapippuria myllystä monta kierrosta (paljon)
Lasagne levyjä kerroksiin ja pinnalle:
2
dl
Juustoraastetta (voi olla myös parmesan juustoa)
Nippu pilkottua basilikaa

Työvaiheet

  1. Valmista jauhelihakastike. Kuullota ensin sipulit ja jauheliha suuressa kasarissa. Kaada mukaan paprikat ja tomaattimurska, mausta mustapippurilla, basilikalla ja hienolla merisuolalla. Anna hautua sen aikaa kun teet valkokastiketta.
  2. kaada eri kattilaan maito ja kuumenna hieman.
  3. Tee valkokastikkeen suuruste pikkukipossa. Sekoita pehmeä voi ja jauhot täysin sekaisin. Laita seos maitoon ja sekoita suurus vispilällä kiehahtaneen maidon sekaan. 
  4. Lisää juustoraaste ja muut valkokastikkeen mausteet. Hämmennä kokoajan sekoittaen, ettei valkokastike tai juusto pala pohjaan.
  5. lado vuokaan ensin jauhelihakastiketta, sitten valkokastiketta ja laita lasagne levyt kerroksen päälle niin että koko vuoka peittyy. Lado taas jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja pastalevyjä jne. Kunnes viimeisenä kerroksena jää lasagne-levykerros jonka päälle tulee valkokastiketta. Ripottele pinnalle basilikaa ja juustoraastetta. 
  6. Paista lasagnea 180 asteessa n. 45 minuuttia. 

Kommentit (3)

Tintti Alanko
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Olen syönyt kolme kertaa Italiassa lasagnea ja lukemattomia kertoja eri puolella maailmaa ja kotimaassakin. Yhden kerran sain hyvää lasagnea muualla kuin kotona ja se oli Italiassa!

Nina Emilia
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Tein viime viikonloppuna ja oli ihan super! Juustokastiketta jäi sen verran yli (liian pieni vuoka!), että heitin loput sämpylätaikinaan, eikä oo ikinä tullut niin hyviä ja meheviä sämpylöitä. Kiitos ohjeesta! :)

Tintti Alanko
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Voi kiitos!! Ihana kuulla! Mun mies sanoo aina että valkokastiketta pitää olla paljon, lasagne ei saa olla kuivaa! Mutta jos tosiaan pieni vuoka, kandee kayttää loppu kastikkeesta muualle! Hyvä vinkki!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2922 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Nopeasti valmistuva pasta maustuu chilillä ja chorizolla. Kastike syntyy sulatejuustosta, joka on täyteläinen pari makkaralle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vartin hurmauspasta

Ainekset

300
g
pennepastaa
2
paprikaa
2
sipulia
1
tulinen punainen chili
½
ruukku tuoretta basilikaa
125
g
chorizo-makkaraa (kestomakkaratyyppistä)
200
g
maustamatonta sulatejuustoa
tl
suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja suikaloi sipulit. Poista chilistä kanta ja halutessasi myös siemenet. Hienonna chili ja basilika. Halkaise ja leikkaa chorizo viipaleiksi.

  3. Paista chorizoa, paprikoita, sipulia ja chiliä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Sekoita sulatejuusto joukkoon ja kuumenna. Lisää suolaa tarvittaessa.

  4. Valuta kypsä pasta ja yhdistä se kastikkeen kanssa. Lisää basilika. Tarjoa heti.

Vinkki Voit käyttää myös valmiiksi viipaloitua, leikkeleeksi tarkoitettua chorizoa.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Yhdelle tai useammalle
Valmistusaika
Valmiiseen viiliin tehtynä n. 5 -10 min
Vaikeustaso
Helppo

Viileä viiliherkku

Ainekset

1
valmis viiliannos
raejuustoa sopivasti
pakastemarjoja esim. mustikkaa, mansikkaa, vadelmia

Työvaiheet

Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.

Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tämä japanilainen herkkuleipä on sänkkäreiden aatelia. Leivitetty possu- tai kanapihvi ja tomaattinen kastike ovat lyömätön yhdistelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Katsu sando

Ainekset

4
possun lehtipihviä tai 8 kananpojan ohutleikettä
suolaa ja pippuria
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
4
dl
pankokorppujauhoja
noin 1½
dl
rypsiöljyä paistamiseen
TONKATSUKASTIKE
4
rkl
ketsuppia
2
rkl
worcester-kastiketta
2
rkl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
sinappia
LISÄKSI
8
isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
majoneesia
tuoretta korianteria
TARJOILUUN
raastettua kaalia

Työvaiheet

  1. Leikkaa isot possun lehtipihvit puoliksi. Mittaa vehnäjauhot yhdelle lautaselle, riko ja vat- kaa kananmunat toiselle ja laita pankojauhot kolmannelle. Mausta possun tai broilerin fileet kevyesti molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja kasta ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi pankojauhoihin.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä noin 180 asteeseen. Jos et omista lämpömittaria, testaa lämpö pienellä leipäpalalla: kun se nousee pintaan ja ruskistuu hetkessä, öljy on sopivan kuumaa. Paista pihvi (tai kaksi) kerrallaan 2–4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta valumaan talouspaperin päälle.

  3. Sekoita tonkatsukastikkeen ainekset keskenään.

  4. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Voitele kaikki leivät tonkatsukastikkeella ja majoneesilla. Laita leivän päälle possua tai kanaa sekä korianteria ja nosta toinen leipä päälle. Paina leipiä hieman kasaan ja leikkaa keskeltä kahtia. Tarjoa kaaliraasteen kera.

Kommentit (1)

Vierailija

Mitä ovat sänkkärit? Olisikohan parempi esittää ruokaohjeet ilman tik-tak-nuorisoslangia?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2922 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Jogurtin hapokkuus yhdistettynä herneiden makeuteen toimii loistavasti tässä pastakastikkeessa, jonka joukkoon kypsä ja kuuma pasta sekoitetaan suoraan tarjoilukulhossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtti-hernepasta

Ainekset

2
ps (à 200 g)
herneitä (pakaste)
5
dl
maustamatonta jogurttia (10%)
dl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
1
iso ruukku basilikaa
500
g
simpukkapastaa
1
dl
pinjansiemeniä
2
tl
Aleppo-chiliä tai mietoa chilirouhetta
200
g
fetajuustoa
1
tl
sormisuolaa
½
tl
valko- tai mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sulata herneet. Laita 2 dl herneitä monitoimikoneen kulhoon. Lisää jogurtti, desi öljyä ja kuoritut valkosipulinkynnet kulhoon. Soseuta aineet sileäksi kastikkeeksi ja kaavi kastike tarjoilukulhoon. Revi basilikan lehdet lautaselle odottamaan.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  3. Kaada loput öljystä pannulle. Lisää pinjansiemenet ja chilirouhe. Paista sekoitellen 4 minuuttia.

  4. Valuta pasta ja sekoita loput herneet kuuman pastan joukkoon. Lisää pasta jogurttikastikkeen joukkoon pienissä erissä sekoittaen, jotta jogurtti ei juoksetu.

  5. Lisää basilikan lehdet ja murenna feta pastan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi pinjansiemenet chiliöljyineen pasta päälle.

Vinkki Pehmeän hedelmäistä Aleppo-chiliä myydään Mill&Mortar-merkillä esimerkiksi Ceestashop-verkkokaupassa.

Kommentit (0)