Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
Keitot
11:16 | 31.1.2018

Jörn Donnerin kalakeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Jörn Donner ja Christina Aaltio Kuva Sami Repo

Kalakeitto ilman kalaa? Ei aivan, mutta kulttuurivaikuttaja Jörn Donnerin soppa poikkeaa kyllä monin tavoin perinteistä. Maukasta keittoa ovat vuosien varrella nauttineet Donnerin ja hänen vaimonsa kaikki vieraat suurlähettiläistä naapureihin. Pojat kuvailevat ruokaa isän erikoiseksi keitoksi, johon on upotettu kaikkea mangochutneystä lähtien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–12
3 t
Keskivaikea

Jörn Donnerin kalakeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Kalaliemi
2
kg
kalan ruotoja tai 3 litraa pikkukaloja (esim. ahventa tai särkeä)
5
l
vettä
2
porkkanaa
150
g
juuriselleriä
2
sipulia
0,5
rkl
merisuolaa
Keitto
4
isoa sipulia
1
valkosipuli
4
isoa jauhoista perunaa
4
porkkanaa
3
dl
oliiviöljyä
1
tkl (400 g)
tomaattimurskaa
1
ps (0,5 g)
sahramia
1,5
tl
curryjauhetta

Vaiheet

  1. Valmista kalaliemi. Jos ruotojen joukossa on kalanpäitä, poista niistä kidukset. Jos teet liemen pikkukaloista, puhko ja huuhtele ne. Laita ruodot tai kalat isoon kattilaan. Kaada päälle vesi. Kuori ja lohko juurekset ja sipulit. Lisää kasvikset ja suola kattilaan. Hauduta lientä ilman kantta noin 20 minuuttia. Kuori pintaan muodostunut vaahto välillä pois. Siivilöi liemi ja keitä lientä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 2 tuntia.
  2. Kuori ja lohko sipulit, kokonainen valkosipuli, perunat ja porkkanat.
  3. Kuumenna öljy omassa kattilassaan. Lisää kasvikset ja hauduta 15 minuuttia. Lisää tomaattimurska sekä mausteet ja hauduta noin 5 minuuttia. Kaada joukkoon noin 3 litraa kalalientä. Hauduta keittoa puoli tuntia.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta ja lisää suolaa maun mukaan. Hauduta keittoa noin 15 minuuttia. Silppua päälle lehtipersiljaa. Tarjoa rouillen ja paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Vinkki! Kalakeiton joukkoon sopii reilu lusikallinen dijoninsinappia tai mangochutneya.

Rouille

Ainesosat

2
viipaletta maalaisleipää
1,5
dl
vettä
2
kananmunan keltuaista
puolikas paprika
puolikas mieto chili
3
valkosipulinkynttä
0,5
tl
suolaa
1,5
dl
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Leikkaa leivät lohkoiksi. Lisää ne monitoimikoneeseen tai kulhoon. Lisää joukkoon vesi ja anna leipien pehmetä 5 minuuttia.
  2. Erottele munista keltuaiset. Leikkaa paprika ja chili lohkoiksi. Kuori ja pilko valkosipuli. Laita ainekset monitoimikoneeseen tai kulhoon. Lisää suola.
  3. Soseuta seos tasaiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää öljy ohuena nauhana joukkoon koneen käydessä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
keitto
kalakeitto
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Mausteinen pataleipä

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini