Omenatorttu syntyy valmiista taikinasta isollekin porukalle leipurin sisäistä rauhaa häiritsemättä.
Luumu-omenatorttu
Ainesosat
Vaiheet
-
Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Jos omenat eivät ole kotimaisia, ne kannattaa myös kuoria.
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikinalevyä aavistuksen ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Leikkaa veitsellä taikinan pintaan reunojen suuntaiset viillot noin 2 cm:n päähän reunoista. Pistele taikinaa haarukalla keskeltä muutaman kerran, jotta pohja ei kohoile uunissa. Voitele reunat munalla.
-
Vedä taikinalevy pellille. Levitä kerros luumumarmeladia keskelle, voitelemattomalle alueelle. Lado ohuita omenaviipaleita päälle ja ripottele niille kanelia.
-
Käännä tortun voideltuja reunoja kevyesti ylöspäin. Nipistä kulmia niin, että ne tukevat reunoja. Paista torttua uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
-
Siivilöi tomusokeri tortulle.