Graavaa lohi punajuurella ja kypsennä kevyesti uunissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + marinointi 3 t + kypsen
Helppo
Punajuurigraavattu lohi
Ainesosat
1
kg
ruodotonta kirjolohifileetä
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita
Punajuurimarinadi
1
raaka punajuuri
1/2
(luomu)sitruunan kuori
1/2
(luomu)appelsiinin kuori
2
rkl
hienonnettua tilliä
1
rkl
sokeria
2
tl
suolaa
Vaiheet
- Kuori ja raasta punajuuri. Pese ja raasta sitruunan ja appelsiinin kuoret. Hienonna tilli. Yhdistä kaikki marinadin ainekset kulhossa.
- Aseta lohipala laakeaan astiaan ja levitä punajuuriseos kalan pintaan. Anna maustua 3 tuntia jääkaapissa.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista marinadi kalan pinnasta.
- Voitele uunivuoka öljyllä ja voilla. Nosta kala vuokaan ja kypsennä uunissa 10–15 minuuttia, kunnes kalan pinta tuntuu hiutaleiselta. Ota pois uunista ja anna vetäytyä 5 minuuttia.