Nutellalla täytetty banaanipizza sopii yhtä hyvin niin lasten kuin aikuistenkin kekkereihin. Makea herkku toimii myös brunssipöydässä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 kpl
1 t 15 min
Banaanipizza
Ainesosat
Taikina
1 1/2
dl
kevytmaitoa
1/4
pkt (12,5 g)
hiivaa
2
rkl
sokeria
1/2
tl
kardemummaa
3 1/4
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
sulatettua voita
Täyte
1
dl
suklaa-pähkinälevitettä (Nutella)
1
sitruunan mehu
3-4
banaania
2
rkl
ruskeaa sokeria
1
dl
saksanpähkinöitä
Vaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja kardemumma.
- Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lisää lopuksi voi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.
- Jaa taikina kahtia. Kauli osat leivinpaperin päällä ohuiksi levyiksi. Levitä päälle Nutellaa.
- Purista sitruunan mehu lautaselle. Kuori banaanit ja viipaloi ne pitkittäin. Kasta viipaleet sitruunamehuun.
- Nosta banaanit Nutellan päälle. Ripota niille sokeria ja murskattuja saksanpähkinöitä. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki! Voit käyttää pizzan päällä myös vaniljasokerilla maustettua ranskankermaa tai vaahterasiirapilla makeutettua maapähkinätahnaa.