Nutellalla täytetty banaanipizza sopii yhtä hyvin niin lasten kuin aikuistenkin kekkereihin. Makea herkku toimii myös brunssipöydässä.
Banaanipizza
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja kardemumma.
- Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lisää lopuksi voi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.
- Jaa taikina kahtia. Kauli osat leivinpaperin päällä ohuiksi levyiksi. Levitä päälle Nutellaa.
- Purista sitruunan mehu lautaselle. Kuori banaanit ja viipaloi ne pitkittäin. Kasta viipaleet sitruunamehuun.
- Nosta banaanit Nutellan päälle. Ripota niille sokeria ja murskattuja saksanpähkinöitä. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki! Voit käyttää pizzan päällä myös vaniljasokerilla maustettua ranskankermaa tai vaahterasiirapilla makeutettua maapähkinätahnaa.
Nam! Kuinkahan onnistuisi maidoton versio?