Marokkolaiset lammastacot ovat Tiina-Rakel Liekin bravuuriannos, joka syntyi vahingossa, kun keittiön kaapit olivat puolityhjiä. ”Pidän tacoista enemmän näin kuin erilaisten soosien alle hukutettuna.”
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo
Marokkolaiset lammastacot
Ainekset
400
g
(luomu)karitsan jauhelihaa
1
tl
voita
1
tl
oliiviöljyä
1
tl
juustokuminansiemeniä
1
tl
fenkolinsiemeniä
2
rkl
ras el hanoutia
½
tl
suolaa
8
pientä maissitortillaa
Tomaattisalsa
250
g
tuoreita tomaatteja
3
kevätsipulia
1
ruukku
korianteria
1
vihreä (mieto) chili
½
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
limetti (mehu)
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
ruukku
korianteria
1
sitruunan kuori raastettuna
srirachakastiketta
Työvaiheet
- Tee tomaattisalsa. Leikkaa tomaatit hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevätsipulit, korianterinlehdet ja chili. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset keskenään. Purista limetistä mehu. Sekoita se sokerin ja suolan kanssa salsaan.
- Paista jauheliha voi-öljyseoksessa. Murskaa juustokuminan- ja fenkolinsiemenet huhmareessa ja lisää ne ras el hanoutin kanssa jauhelihan joukkoon. Siirrä kypsä jauheliha kannelliseen astiaan, jotta se pysyy lämpimänä. Kuumenna tortillat pannuun jääneessä rasvassa.
- Tee lisätäytteet. Hienonna korianterinlehdet ja raasta sitruunan ohut kuoriosa hienoksi raasteeksi. Täytä tortillat jauhelihalla, korianterilla, sitruunankuorella ja srirachalla.