Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
14:27 | 13.1.2016

Lohifilee paksoinyytissä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pakkaa lohen seuraan porkkanaa, inkivääriä, sokeriherneitä ja korianteria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo

Lohifilee paksoinyytissä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
nahatonta lohifileetä
8
(100 g)
isoa paksoinlehteä
4
kevätsipulinvartta
2
tl
suolaa
1/2
limetin mehu
5
cm:n
pala inkivääriä
1
porkkana
170
g
sokeriherneitä
1
ruukku
thaibasilikaa
Lisäksi
200
g
soba- eli tattarinuudelia

Vaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja laita odottamaan kylmällä vedellä täytettyyn astiaan.
  2. Mittaa kattilan pohjalle sen verran vettä, että voit laskea paksoinlehdet veteen siten, että vain valkoinen osa on vedessä. Keitä 3–4 minuuttia. Pehmitä myös kevätsipulinvarret kuumassa vedessä nopeasti, noin 1 minuutti.
  3. Leikkaa lohi neljään palaan. Kuori ja vuole porkkana ja inkivääri kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi.
  4. Laita 2 paksoinlehteä leikkuulaudalle limittäin niin, että niistä tulee yhdessä isompi levy. Nosta lohipala keskelle, mausta suolalla ja limetinmehulla. Asettele porkkana- ja inkiväärilastut, sokeriherneet ja thaibasilikan lehdet lohipaloille. Kääri paksoinlehdet napakaksi paketiksi lohen ympärille. Solmi sipulinvarsi paketin ympärille.
  5. Nosta nyytit höyrykattilaan ja kypsennä kannen alla noin 10 minuuttia.
  6. Valmista soija-wasabikastike lohen kypsyessä (ks. ohje alhaalla). Tarjoa heti.

Soija-wasabikastike

Ainesosat

2
valkosipulinkynttä
1
dl
soijakastiketta
1-2
tl
wasabitahnaa
1/2
dl
vettä
1/2
sitruunan mehu

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.

(2 dl, 5 min)

Tilaa Glorian ruoka & viini
Lohi
paksoi
paksoinyytti
lohta paksoinyytissä
Päivän katiska
Etno
30 minuuttia

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Taatelikakku

Riisipuuropannukakku

Lyonin kana

Maailman paras riisipuuro

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini