Pakkaa lohen seuraan porkkanaa, inkivääriä, sokeriherneitä ja korianteria.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo
Lohifilee paksoinyytissä
Ainesosat
600
g
nahatonta lohifileetä
8
(100 g)
isoa paksoinlehteä
4
kevätsipulinvartta
2
tl
suolaa
1/2
limetin mehu
5
cm:n
pala inkivääriä
1
porkkana
170
g
sokeriherneitä
1
ruukku
thaibasilikaa
Lisäksi
200
g
soba- eli tattarinuudelia
Vaiheet
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja laita odottamaan kylmällä vedellä täytettyyn astiaan.
- Mittaa kattilan pohjalle sen verran vettä, että voit laskea paksoinlehdet veteen siten, että vain valkoinen osa on vedessä. Keitä 3–4 minuuttia. Pehmitä myös kevätsipulinvarret kuumassa vedessä nopeasti, noin 1 minuutti.
- Leikkaa lohi neljään palaan. Kuori ja vuole porkkana ja inkivääri kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi.
- Laita 2 paksoinlehteä leikkuulaudalle limittäin niin, että niistä tulee yhdessä isompi levy. Nosta lohipala keskelle, mausta suolalla ja limetinmehulla. Asettele porkkana- ja inkiväärilastut, sokeriherneet ja thaibasilikan lehdet lohipaloille. Kääri paksoinlehdet napakaksi paketiksi lohen ympärille. Solmi sipulinvarsi paketin ympärille.
- Nosta nyytit höyrykattilaan ja kypsennä kannen alla noin 10 minuuttia.
- Valmista soija-wasabikastike lohen kypsyessä (ks. ohje alhaalla). Tarjoa heti.
Soija-wasabikastike
Ainesosat
2
valkosipulinkynttä
1
dl
soijakastiketta
1-2
tl
wasabitahnaa
1/2
dl
vettä
1/2
sitruunan mehu
Vaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.
(2 dl, 5 min)