Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 86 keittokirjaan.
OHJE Selina Vienola KUVA Elvi Rista

Menikö kiinalainen uusivuosi sinulta ohi? Ei hätää! Virittäydy tunnelmaan tällä luksuslohella, joka maustetaan sichuaninpippurilla ja sumakilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sumakki-sichuaninpippurilohi

Ainekset

800
g
nahallista lohta
1 1/2
rkl
sichuaninpippureita
2
rkl
sumakkijauhetta (etnisistä ruoka- ja maustekaupoista)
2
rkl
kookossokeria tai tummaa ruokosokeria
1
tl
hienoa merisuolaa
Tahini-jogurttikastike
1
ruukku
korianteria
2 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1 1/2
limetin mehu
2
tl
tahinia
1/5
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

Sumakki-sichuaninpippurilohi

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jauha sichuaninpippurit morttelissa. Lisää sumakki, sokeri ja suola. Sekoita mausteseos tasaiseksi lusikalla. 
  2. Hiero mausteseos lohen pintaan. Aseta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kala on kypsää, mutta sisältä vielä punertavaa. Tee lisuke kalan kypsyessä.
  3. Säädä uunin grillivastus päälle ja grillaa kalaa vastuksen alla vielä 2-3 minuuttia. Tarjoa tahini-jogurttikastikkeen kanssa. 

Tahini-jogurttikastike

  1. Hienonna korianteri.
  2. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa tai aja sileäksi sauvasekoittimella. 

Kommentit (1)

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Loistavasti maustettua lohta, mutta 25 minuuttia uunissa on ehdottomasti liikaa. Itse paistoin sitä 18 minuuttia ja sekin oli aavistuksen liian kauan. Parin minuutin grillaaminenkin kypsyttää vielä.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kuppiperunat ovat kesäherkku, jota tarjotaan erityisesti Tornionjokilaaksossa ja Pohjanmaan rannikolla. Tämä kylmäsavulohella tuunattu versio sopii vaikka grilliaterian alkuruoaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohi-kuppiperunat

Ainekset

16–20
pientä varhaisperunaa
3
kesäsipulia varsineen
¼
ruukku
tilliä
100
g
kylmäsavulohta
50
g
voita
4–8
rkl
perunoiden keitinvettä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia koosta riippuen, kunnes ne ovat kypsiä.
  2. Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi ja hienonna tilli. Kuutioi kylmäsavulohi. Jaa voi neljään tilavaan kuppiin tai mukiin ja lisää sipulit. Valuta perunat, mutta ota keitinvettä talteen.
  3. Laita perunat kuppeihin ja kaada päälle kuumaa keitinvettä. Lisää kylmäsavulohi ja tilli. Rouhi päälle mustapippuria.
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokon makuiset kasvikset

Ainekset

1
litra (noin 800 g)
uusia perunoita
1
nippu porkkanoita
1
nippu retiisejä
2
litraa vettä
1
tl
suolaa
1
savustuspussi
50
g
voita
1
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese kasvikset ja poista naatit. Laita perunat ja porkkanat kiehuvaan veteen ja keitä 3–5 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta kuiviksi.

  2. Kuumenna grilli noin 200-asteiseksi. Laita perunat, porkkanat ja retiisit savustuspussiin. Lisää joukkoon voi kuutioina ja loraus öljyä. Rouhi mausteeksi pippuria. Laita pussi grilliin ja anna vihannesten kypsyä 20 minuuttia. Ravistele pussia savusta vielä 10 minuuttia.

  3. Ota savustuspussi grillistä ja viillä pussin pintaan iso risti. Taita pussin yläpinta lähes kokonaan avonaiseksi. Sekoita vihanneksia ja tarkista kypsyys. Laita pussi avonaisena vielä 5–10 minuutiksi grilliin kannen alle. Tarjoile kuumana.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Klementiinejä ja kumkvatteja! Tämä salaatti on varsinainen sitruspommi, joka sopii alkuruoaksi tai lisukkeeksi. Gorgonzolajuusto, suolamantelit ja ruusukaalit sopivat hyvin sitrusten seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talvinen sitrussalaatti

Ainekset

7
kumkvattia
4
klementiiniä
300
g
vihreitä tai violetteja ruusukaaleja
1
dl
suolattuja manteleita
100
g
gorgonzolajuustoa
½
ps (à 65 g)
rucolaa
KLEMENTIINIKASTIKE
n. ¼
dl
klementiinimehua
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sinappia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese sitrukset. Viipaloi kumkvatit kuorineen ja poista siemenet. Kuori klementiinit veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Viipaloi klementiinit.

  2. Valmista kastike. Kaada leikkuulaudalle kertynyt mehu pieneen kulhoon. Purista joukkoon mehu hedelmien kuorista. Lisää loput kastikkeen ainekset voimakkaasti vatkaten.

  3. Huuhtele ruusukaalit ja irrota niistä lehdet. (Voit myös leikata kaalit veitsellä ohuiksi viipaleiksi.) Kääntele ruusukaalinlehdet kastikkeessa.

  4. Rouhi mantelit veitsellä ja murenna juusto.

  5. Laita tarjoiluvadille kerroksittain ruusukaalia, rucolaa, klementiinejä ja kumkvatteja. Valuta päälle loput kastikkeesta. Ripottele pinnalle mantelit ja juusto.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahtamalla paras! Mausteöljyssä pyöräytetyistä kukkakaaleista tulee uunissa todellista herkkua. Makeansuolainen kastike valmistuu pehmeästä jogurtista, taateleista ja tahinista. Rapeudesta vastaa pistaasidukkah, joka ripotellaan kukkakaalien päälle juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kukkakaali ja pistaasidukkah

Ainekset

1
iso kukkakaali
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
suolaa
2
tl
jauhettua korianteria
2
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
¾
dl
sitruunamehua
1
dl
korianteria hienonnettuna
KASTIKE
1
valkosipulinkynsi
4
pehmeää kivetöntä taatelia
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
PISTAASIDUKKAH
100
g
kuorittuja pistaaseja
2
rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä
1
tl
korianterinsiemeniä
2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Irrottele kukkakaali nupuiksi. Yhdistä kulhossa öljy ja mausteet. Pyörittele kukkakaalit öljyssä. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes palat saavat väriä ja ovat napakan kypsiä. Kääntele kaaleja paistamisen puolivälissä.

  2. Purista sitruunamehu kulhoon ja hienonna joukkoon korianteri.

  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi taatelit. Yhdistä ne jogurtin, tahinin ja suolan kanssa. Levitä kastike vadille.

  4. Tee dukkah. Rouhi kuoritut pistaasit teholeikkurilla. Murskaa korianterinsiemenet kevyesti morttelissa. Yhdistä pistaasirouhe, siemenet ja suola.

  5. Nosta paahdetut kukkakaalit kastikkeen päälle vadille. Pirskota korianteri-sitruunaseosta päälle ja ripottele pinnalle dukkah.