
Ei siitä pääse mihinkään: parsan ja pekonin yhdistelmä on täydellinen. Tässä carbonaraa mukailevassa kevätpastassa parsat kiehautetaan pastan seassa – ja kaikki tietenkin al denteksi.
Parsa-pekonipasta
Ainekset
Työvaiheet
- Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).
- Pastan kiehuessa käsittele muut aineet. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Kuori parsat tarvittaessa ja leikkaa ne 3 cm:n paloiksi. Kuutioi pekoni ja paista se pannussa rapeaksi. Raasta juusto. Hienonna ruohosipuli.
- Kun pastan kypsennysaikaa on jäljellä 2–3 minuuttia, lisää parsat pastan joukkoon kypsymään.
- Ota 1½ dl keitinvettä pieneen kulhoon. Valuta pasta ja parsat lävikössä ja kaada ne takaisin kattilaan. Lisää keltuaiset keitinveteen. Vispaa tasaiseksi ja kaada seos saman tien pastan ja parsojen joukkoon. Lisää pekonikuutiot, suola, pippuri ja juusto pastaan. Sekoita tasaiseksi ja viimeistele ruohosipulilla.