13:46 | 20.7.2018
Bataattilastut ja hernedippi
Kevyissä juureslastuissa on reilusti makua – ja upea väri. Valitse mahdollisimman pitkulainen ja solakka bataatti, jolloin lastuista tulee kauniin pyöreitä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + kypsennys 1 t
Helppo
Bataattilastut ja hernedippi
Ainesosat
1
bataatti
2
rkl
öljyä
Hernedippi
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 6 %)
1
rkl
limetin mehua
1/4
tl
suolaa
1
rkl
pinjansiemeniä
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi lanteiksi kulhoon. Tämä onnistuu parhaiten joko mandoliinilla tai raastinraudan viipaleterällä. Mittaa kulhoon öljy ja suola, ja sekoita.
- Levitä bataattilastut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunissa noin 50–60 minuuttia. Mitä ohuempia lastut ovat, sen nopeammin ne kypsyvät ja rapeutuvat. Tarjoa joko lämpiminä tai kylminä.
- Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla parin minuutin ajan. Mittaa hernedipin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
- Ripottele pinjansiemenet hernedipin pinnalle ennen tarjoamista.