Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Välipalat
Lisukkeet
Gluteeniton
13:46 | 20.7.2018

Bataattilastut ja hernedippi

Lisää omaan keittokirjaan
Hyvä terveys on lisännyt 497 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Kevyissä juureslastuissa on reilusti makua – ja upea väri. Valitse mahdollisimman pitkulainen ja solakka bataatti, jolloin lastuista tulee kauniin pyöreitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + kypsennys 1 t
Helppo

Bataattilastut ja hernedippi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
bataatti
2
rkl
öljyä
Hernedippi
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 6 %)
1
rkl
limetin mehua
1/4
tl
suolaa
1
rkl
pinjansiemeniä

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi lanteiksi kulhoon. Tämä onnistuu parhaiten joko mandoliinilla tai raastinraudan viipaleterällä. Mittaa kulhoon öljy ja suola, ja sekoita.
  2. Levitä bataattilastut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunissa noin 50–60 minuuttia. Mitä ohuempia lastut ovat, sen nopeammin ne kypsyvät ja rapeutuvat. Tarjoa joko lämpiminä tai kylminä.
  3. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla parin minuutin ajan. Mittaa hernedipin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  4. Ripottele pinjansiemenet hernedipin pinnalle ennen tarjoamista.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Bataattilastut
Bataattisipsit
Kemut
lasten suosikit
Vegebaari

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini