
Pääsiäiseenkin sopiva alkavan kevään herkku, tuore vihreä parsa, saa juurelleen salaattipesällisen vinegretillä ryyditettyjä viiriäisenmunia. Hyvästi talvi!
Viiriäisenmunat ovat maultaan kananmunaa täyteläisempiä. Niitä sanotaan hankaliksi kuoria, mutta oikeilla konsteilla se onnistuu vaivatta!
Viiriäisenmunat sydänsalaattipesässä
Ainekset
Työvaiheet
Kiehauta vettä kattilassa, ja lisää viiriäisenmunat. Kun vesi jälleen kiehuu, keitä munia 3 minuuttia. Kaada vesi pois, ja anna munien pinnan kuivahtaa. Huuhtele munia runsaassa kylmässä vedessä, jotta kuori on helppo irrottaa. Parhaiten se onnistuu, kun kopautat munaa työtasoa vasten, ja rullaat kuoren kauttaaltaan säröille. Tee kuoren kalvoon reikä munan tylppään päähän, ja pyöräytä kuori irti kalvon mukana.
Napsauttele parsoista pois puiseva kantaosa, ja siisti parsanvarsia kevyesti perunankuorimaveitsellä. Keitä suolatussa vedessä parsan paksuudesta riippuen 5-10 minuuttia. Valuta.
Sekoita vinegretin ainekset keskenään, ja vispaa kuohkeaksi kastikkeeksi esim. maidonvaahdottajalla.
Asettele parsat lautaselle, ja kokoa halkaistut viiriäisenmunat sydänsalaatin lehdistä tehtyyn "pesään". Pirskottele päälle vinegrettiä ja rouhaise mausteeksi suolaa ja pippuria.
Herkullista!