Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
15:18 | 4.6.2018

Paahdetut kesäkasvikset ja piimäkastike

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Jos rakastat kesäkeittoa, kokeile klassikkosopan kasviksia vaihteeksi myös paahdettuna. Kylmä, kermainen piimäkastike pyöristää maut yhtä lempeästi kuin kesäkeiton liemi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40
Helppo

Paahdetut kesäkasvikset ja piimäkastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
uusia perunoita
1
rkl
rypsiöljyä
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
nippu (250 g)
uusia porkkanoita
nippu (150 g)
retiisejä
1 pieni
kukkakaali
2
kesäsipulia varsineen
1/2
l
herneenpalkoja
2
rkl
öljyä
1
tl
kuivattua rakuunaa
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
jauhettua valkopippuria
1/4
tl
jauhettua maustepippuria
Päälle
lehtipersiljaa hienonnettuna
Piimäkastike
2
dl
piimää (rasvaa 2,5 %)
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
tl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Vaiheet

  1. Harjaa perunat puhtaiksi kylmässä vedessä. Puolita tai lohko ne.
  2. Sekoita kulhossa öljy, suola ja pippuri. Pyöräytä perunat mausteöljyssä ja kumoa ne leivinpaperin päälle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Valmistele sillä aikaa muut kasvikset.
  3. Pese porkkanat ja rapsuta halutessasi kuoret pois. Leikkaa porkkanat kapeiksi lohkoiksi tai kuorimaveitsellä nauhoiksi. Huuhdo retiisit, sipulit ja kukkakaali. Puolita retiisit ja säästä hyväkuntoiset lehdet. Hienonna sipulinvarret ja lohko sipulit. Irrottele kukkakaalin kukinnot ja paloittele varsi. Riivi herneet paloista.
  4. Sekoita perunoiden sekoituskulhossa öljy, rakuuna, suola ja pippurit. Kumoa kasvikset kulhoon. Säästä sipulinvarsia ja retiisinlehtiä viimeistelyyn. Pyöräytä sekaan mausteet. Levitä kasvikset perunoiden päälle pellille. Jatka paahtamista 8–10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
  5. Valmista paiston aikana piimäkastike sekoittamalla ainekset keskenään.
  6. Viimeistele kasvikset retiisinlehdillä, sipulinvarsilla ja lehtipersiljalla. Tarjoa piimäkastikkeen kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
30 min
Vege
retiisi
salaatti
paahdettu
piimä

Suosituimmat

Juuresgratiini

Blinivohvelit

Piparijätski ja puolukka-inkiväärikastike

Gremolatalohi ja -perunat

Mustikkapiirakkarahka

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini