
Piparinmakuinen kotijäätelö on helppo tehdä eikä se kaipaa monia vatkauksia.
Piparijätski ja puolukka-inkiväärikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa ohuet piparit. Joukkoon saa jäädä isompiakin paloja. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Yhdistä ainekset varovasti käännellen.
- Kaada seos silikoniseen jäädykevuokaan tai kelmulla vuorattuun leipä- tai rengasvuokaan. Anna kovettua pakastimessa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
- Mittaa kattilaan puolukat, vesi, viipaloitu inkivääri ja sokeri. Keitä seosta noin 10 minuuttia kevyesti poreillen. Siivilöi seos ja kaada takaisin kattilaan.
- Kuumenna kastike uudelleen kiehuvaksi. Sekoita vesitilkkaan perunajauhot. Kaada suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan. Anna kastikkeen pulpahtaa kerran. Siirrä kattila liedeltä. Tarjoa kastike lämpimänä piparijätskin kanssa.
- Ota vuoka puoli tuntia ennen tarjoamista pakastimesta. Kumoa jätski tarjoiluvadille ja koristele pipareilla sekä hienossa sokerissa kieritetyillä puolukoilla.
Vinkki! Leivo jäätelön päälle pipareita valmiista taikinasta ja koristele ne pikeerillä, jonka ohje on edellisellä aukeamalla. Piparit saa kiinni puisiin grillitikkuihin Dr. Oetkerin Baking glue -leivontaliimalla.