Blinivohvelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin taikinajuuri. Lusikoi kermaviili kulhoon ja lämmitä se mikroaaltouunissa kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja jauhot. Anna tekeytyä liinan alla 40 minuuttia.
-
Valmista sillä aikaa paistamiseen tarvittava kirkastettu voi. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja anna sen tasaantua muutama minuutti. Kuori pinnalle syntynyt vaahto pois. Kaada kirkas voi varovasti toiseen astiaan.
-
Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella.
-
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sulata voi. Lisää taikinajuureen maito, voisula, keltuaiset, suola ja loput jauhot. Kääntele valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
-
Voitele vohvelirauta kirkastetulla voilla. Lusikoi raudalle muutama lusikallinen taikinaa. Valuta halutessasi päälle hieman kirkastettua voita. Paista blinit kullanruskeiksi. Tarjoa heti. Valuta halutessasi päälle vielä hieman kirkastettua voita.
Sieni-vuohenjuustotäyte
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa sienet pieniksi paloiksi.
-
Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää sienet ja paista niitä muutama minuutti. Lisää ranskankerma ja murusteltu vuohenjuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
-
Nosta täytettä blinivohveleille. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja pinaatinlehdillä.
Kahden lohen täyte
Ainekset
Työvaiheet
-
Irrota savulohi pieniksi paloiksi. Kuutioi kylmäsavulohi. Hienonna kevätsipuli ja tilli. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja purista mehutilkka.
-
Yhdistä kalat, kevätsipuli ja tilli. Sekoita joukkoon smetana ja majoneesi. Lisää sitruunankuori ja -mehu, suola ja pippuri.
-
Kuori ja viipaloi punasipuli ja avokado.
-
Jaa täyte blineille. Koristele punasipulilla, avokadolla, kylmäsavulohella ja tillillä.