Ladenia on kreikkalaisten pizza ja foccaccia, suloinen sekoitus molempia. Pohjalle lastataan tomaattia ja sipulia. Täydellinen viimeistelu hoituu rosmariinilla ja sormisuolalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 12 palaa
35 min + kohotus ja kypsennys 1
Helppo
Ladenia-leipä
Ainesosat
Taikina
3 1/2
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
2 + 1
rkl
oliiviöljyä
n. 7
dl
vehnäjauhoja
Päälle
1
punasipuli
2
luumutomaattia
6
kirsikkatomaattia
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
oreganoa
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(tuoretta rosmariinia)
Vaiheet
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot vähän kerrallaan sekoittaen. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita leivinpaperi uunivuokaan (25x30 cm). Lorauta paperille 2 rkl öljyä. Taputtele taikina jauhotetuilla käsillä vuokaan. Anna kohota noin puoli tuntia.
- Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Leikkaa luumutomaatit viipaleiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Sommittele sipulit ja tomaatit leivän pinnalle. Ripottele päälle oregano ja sormisuolaa. Rouhi päälle pippuria. Lisää halutessasi vielä tuoretta rosmariinia. Lorauta päälle 1 rkl öljyä.
- Paista uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes leipä on vaaleanruskea ja kypsä.