Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Keitot
Vegaaninen
9:19 | 9.7.2018

Vegaaninen kesäkeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kouratolkulla uuden sadon kasviksia, loraus viiniä ja maidon paikalla vegaanista levitettä, joka on kuin pehmeää tuorejuustoa. Vegaanimättöä-kirjan tehnyt ruokatoimittaja Anu Brask tietää, miten ruokaklassikot veganisoidaan juuri sopivan överisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Keskivaikea

Vegaaninen kesäkeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

8
varhaisperunaa
2
porkkanaa
1
pieni (violetti) kukkakaali (400–500 g)
1
pieni romanescokaali
1
nippu
(8−10 kpl/150 g) retiisiä
1
nippu (500 g)
parsaa
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
ps (80 g)
babypinaattia
4
kevätsipulinvartta
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
rkl
öljyä
2
dl
kuivaa valkoviiniä
6
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
prk (150 g)
maustamatonta kasvirasvalevitettä (Oatly påMackan)
1
tl
suolaa
1/4
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria
Suurus
1
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
öljyä

Vaiheet

  1. Pese perunat ja porkkanat. Paloittele perunat, porkkanat ja kaalit suupaloiksi. Halkaise retiisit. Leikkaa parsat ja sokeriherneet neljään osaan. Huuhtele pinaatti ja hienonna sipulinvarret ja persilja.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota perunoita, porkkanoita ja kukkakaalia öljyssä 1–2 minuuttia. Kaada viini kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä alhaisella lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat kypsyvät.
  3. Lisää retiisit, parsat ja herneet keittoon. Keitä 3–5 minuuttia.
  4. Sekoita kasvirasvalevite ja mausteet joukkoon.
  5. Yhdistä jauhot ja öljy suurukseksi ja kaada se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen keittoon. Kiehuta keittoa 5 minuuttia tai kunnes se hieman suurustuu.
  6. Lisää lopuksi pinaatit, sipulinvarret ja persilja keittoon.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kesäkeitto
vegaaninen kesäkeitto
30 minuuttia
kasvis
Vegaanisia herkkuja
Vegebaari
retiisi

Suosituimmat

Lohipiirakka

Puolukkalammas

Puolukka-kaurapannari

Pikapaistettu nuudelivokki

Mustikkakukko

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini