Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Suolainen leivonta
16:42 | 14.1.2015

Lohipiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje: Prisca Leclerc Kuva: Sami Repo

Lohipiirakkaan voi käyttää joko graavi- tai kylmäsavulohta. Piirakka on oiva vierasvara, koska se kestää hyvin pakastuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8 palaa
20 min + 35 min
Keskivaikea

Lohipiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Taikina
4 1/2
dl
vehnäjauhoja
150
g
voita
1/2
tl
suolaa
1 1/4
dl
kylmää maitoa
Täyte
200
g
graavi- tai kylmäsavulohta
2
dl
kermaviiliä
2
kananmunaa
1
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna (tai 1/2 tl kuivattua tilliä)
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun

Vaiheet

  1. Tee taikina. Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja kylmä maito. Vaivaa taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Tee täyte. Kaada kermaviili kulhoon, sekoita kananmunat, tilli, suola ja pippuri joukkoon. Paloittele lohi ja lisää täytteeseen.
  3. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  4. Jaa taikina kahtia. Kauli toisesta puolikkaasta jauhotetulla alustalla noin 1/2 cm:n paksuinen pohjalevy. Painele taikinalevy halkaisijaltaan noin 26 cm:n piirakkavuokaan. Tasoita reuna.
  5. Kauli ylijääneestä taikinasta hieman vuoan halkaisijaa suurempi kansitaikina. Jos haluat, koristele se taikinakuvioilla ja jätä sivuun odottamaan.
  6. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle ja laita piirakka ilman kansitaikinaa uuniin 15 minuutiksi.
  7. Ota piirakka uunista ja laita kansitaikina päälle. Voitele kansi kananmunalla ja laita uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes kansi on kypsynyt ja kauniin värinen.
  8. Tarjoa jäähtyneenä.

Vinkki: Voit paistaa piirakan myös ilman kantta annoskokoisina avopiiraina.

Tilaa Glorian ruoka & viini
suolainen piirakka
lohipiirakka
graavilohi
Päivän katiska
Leivät & piirakat
Vappu

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Hasselbackan punajuuret

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini