
Pipsa Hurmerinnan mustikkaboston maistuu ihanasti laventelilta ja Earl Grey -teeltä. Salaisuutena on makusokeri, jota lisätään säästelemättä pullan täytteeksi ja pinnalle.
Laventeli-boston
Ainekset
Työvaiheet
- Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Lisää sokeri ja suola. Vatkaa kananmuna ja 3 dl jauhoja joukkoon. Vatkaa taikinaa pallovatkaimella voimakkaasti noin 1 minuutti. Alusta loput jauhot käsin. Lisää lopuksi voi. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta lämpimässä paikassa ainakin kaksinkertaiseksi.
- Ota täytteeseen tuleva voi huoneenlämpöön pehmenemään.
- Laita laventeli, teelehdet ja sokeri tehosekoittimeen ja jauha hienoksi.
- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka voilla. Kauli taikina noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Voitele levy voilla. Ripottele puolet laventeli-teejauheesta ja mustikat levylle. Rullaa ja leikkaa rulla noin 8 palaksi. Asettele ne vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
- Ripottele loppu laventeli-teejauhe bostonin päälle. Rouhi pähkinät karkeaksi ja työnnä rouhe pullan väleihin. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia.