Pannukakkurulla lohitäytteellä
Savulohella täytetty pannukakkurulla on näyttävä suolainen tarjottava ja helppo valmistaa vaikka jo edellisenä päivänä. Jos maltat pitää rullaa noin puoli vuorokautta jääkaapissa ennen tarjoilua, takaan että se kannattaa: maut korostuvat edukseen, paljon voimakkaammiin.
Tämä ohje on kulkenut mukanani jo ikuisuuden, muuntelen täytettä ja koristelua aina inspiraation mukaan. Yleensä se on saanut vierailta aikamoista suitsutusta ja ohjetta onkin tullut jaettua monille ystäville ja ystävien ystäville.
Alunperin käytin ohjeessa kevytmaitoa ja tuorejuustoa, mutta maidottoman elämän alettua olen tehnyt sen mantelimaitoon. Muutkin kasvisjuomat sopivat ohjeeseen. Tuorejuuston tilalle Creamy Sheese oli minusta hyvä maidoton löytö, siinä on raikas maku ja se levittyy mukavasti.
Pannukakkurulla on yllättävän helppo valmistaa. Pannari kypsyy nopeasti uunissa ja täytteen ainekset löytyvät suoraan kaupan hyllyltä.