Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä marmorifileetä, chimichurria ja sitruunalla maustettua perunaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t
Helppo
Sitruunaperunat
Ainesosat
100
g
voita
6
jauhoista perunaa
1
sitruunan mehu ja kuori
1/2
pnt
lehtipersiljaa
1/2-1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Tee ruskistettu voi perunoita varten. Sulata voi kuumassa pannussa tai kattilassa. Kun voi alkaa vaahdota ja sen keskelle tulee ensimmäinen tumma täplä, nosta pannu pois liedeltä ja kaada voi toiseen astiaan, ettei se pala. Voista pitäisi tulla kauniin ruskeaa ja pähkinäisen makuista.
- Pese ja kuori perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Siivilöi kypsät perunat ja riko niiden rakenne rosoiseksi haarukalla. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu perunoiden joukkoon. Kaada ruskistettu voi perunoille. Hienonna lehtipersilja joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.
(4 annosta lisukkeena, 1 t)