
Tämä herkulinen kahden kaalin caesarsalaatti on vegaaninen, mutta maistuu kyllä ihan kaikille.
Kahden kaalin caesarsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele lehtikaali. Jos käytät kokonaisia isoja lehtiä, suikaloi ne ja poista kovat lehtiruodit. Irrota kukkakaalin vihreät lehdet, huuhtele ja suikaloi ne. Yhdistä lehdet kulhossa.
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Kvinoan kiehuessa huuhtele ja valuta kikherneet.
- Tee tahinikastike sekoittamalla pienessä kulhossa sitruunamehu, tahini, sinappi ja valkosipulijauhe. Seos kiinteytyy hieman. Notkista kastike lisäämällä noin 2 rkl vettä. Mausta suolalla.
- Valmista vegaanin parmesaani soseuttamalla aineet teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Tee kukkakaalikrutongit. Huuhtele kukkakaalin nuput ja leikkaa niistä veitsellä tai mandoliinilla ohuita viipaleita ja pieniä murusia. Paista viipaleet oliiviöljyssä paistinpannussa rapeiksi. Mausta suolalla.
- Halkaise avokado, poista kivi ja lohko hedelmäliha. Sekoita jäähtynyt kvinoa ja valutetut kikherneet kaalinlehtien joukkoon. Sekoita kastike tasaisesti salaatin joukkoon. Ripottele hampunsiemenparmesaani päälle ja koristele kukkakaali-krutongeilla ja avokadolohkoilla.