Osso buco on patojen aatelia. Gremolata maistuu annoksen päällä.
Gremolata
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta öljyn sekaan puolikkaan sitruunan kuori.
- Silppua joukkoon valkosipulin kynsi ja kourallinen persiljaa.
Osso buco on patojen aatelia. Gremolata maistuu annoksen päällä.
Kuori ja viipaloi punajuuret. Kuori ja pilko juuriselleri. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi.
Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla.
Laita suurimot ja vesi pataan tai uunivuokaan. Lisää kerroksittain punajuuret, sellerit ja sipulit. Ripottele väleihin salviaa. Hauduta pataa kannella peitettynä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Sekoita kerma ja murennettu juusto pataan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Hauduta ilman kantta vielä 30 minuuttia. Tarjoa herkullinen punajuuripata pähkinäisen salaatin, juuresraasteen ja tuoreen leivän kanssa.
Ladataan...