Empanada-pasteijat toimivat mainiosti myös makeina versioina. Murotaikinakuori ja mehevä omena-rusinatäyte ovat mahtava yhdistelmä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 kpl
50 min
Helppo
Omenaiset empanadat
Ainesosat
1
pkt (400 g)
pakastemurotaikinaa
Täyte
3
omenaa (hapan lajike)
4
rkl
keltaisia rusinoita
2
rkl
voita
1
limetin kuori ja mehu
3/4
dl
sokeria
1
tl
kanelia
Vaiheet
- Ota taikina sulamaan noin 20 minuuttia ennen leipomista.
- Kuori ja kuutioi omenat pieniksi. Paista omenoita ja rusinoita voissa pannussa muutama minuutti. Pese ja raasta limetin vihreä kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu sekä sokeri ja kaneli omena-rusinaseokseen.
- Kauli hieman kohmeinen taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota siitä muotilla ympyröitä (Ø 10–12 cm). Laita omenatäytettä taikinan toiselle puolikkaalle. Taita puolikuuksi. Nipistä reunat kiinni. Siirrä jääkaappiin kohmettumaan vähintään 15 minuutiksi.
- Paista empanadoja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.