Kanelikierrepitko
Työvaiheet
Valmistusaineet:
ESITAIKINA
0,500 kg vettä
0,050 kg hiivaa
0,500 kg vehnäjauhoja
TAIKINA
1,050 kg esitaikinaa
0,500 kg vettä
0,100 kg Valio rasvatonta maitojauhetta
0,030 kg suolaa
0,400 kg sokeria
0,150 kg hiivaa
0,200 kg munia
0,020 kg kardemummaa
0,500 kg Valio voita
2,100 kg vehnäjauhoja
KANELITÄYTE
0,500 kg sulaa voita
0,500 kg sokeria
0,070 kg kanelia
PINNALLE
0,140 kg raesokeria
Valmistusohje:
Valmista esitaikina. Sekoita esitaikinan aineet kylmään veteen. Anna esitaikinan käydä yön yli kylmiössä.
Sekoita taikinan aineet esitaikinan joukkoon ja vaivaa taikinaksi.
Sulata voi. Sekoita kaneli ja sokeri.
Kauli pullataikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä voi sula, ripottele kaneli-sokeri nauhoille tasaiseksi kerrokseksi ja rullaa nauhat.
Leikkaa rullat 480 g:n painoisiksi paloiksi. Leikkaa palat halki pituussuuntaa. Jätä kuitenkin toisesta päästä kiinni. Kieritä muodostuneet nauhat rullalle siten, että leikauspintä jää päälle.
Nostata pitkot, voitele kananmunalla ja sirottele pinnalle raesokeria. Paista pitkot 180 asteisessa uunissa noin 25 min.