Meri-Tuuli Väntsin kalakeitto saa upean värinsä ja syvän makunsa sahramista. Muista liottaa sahrami tilkassa kuumaa vettä ennen kuin lisäät sen keittoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Kultainen kalakeitto
Ainesosat
400
g
nahattomia kalafileitä (esim. lohi ja/tai kuha)
500
g
perunoita (siikli tai joku muu kiinteä lajike)
300
g
kurpitsaa
1
sipuli
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
chililastuja
4
maustepippuria
2
kalakuutiota
1 1/2
l
vettä
Sahramisuuruste
1/2
dl
vettä
1/2
ps (1/4 g )
sahramia
1/2
appelsiinin mehu ja kuoriraaste
2
dl
kermaa
1
kananmunankeltuainen
Vaiheet
- Kuori ja kuutioi perunat ja kurpitsa. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä sipulia 5 minuuttia. Lisää chililastut ja paista vielä minuutti. Lisää sitten perunat, kurpitsat, maustepippurit, liemikuutiot ja vesi. Kiehauta, laske lämpöä ja anna porista hiljaa, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 12 minuuttia.
- Kuumenna sahramisuurusteen vesi ja sekoita siihen sahrami. Lisää appelsiinin mehu ja kuoriraaste, kerma ja keltuainen ja sekoita tasaiseksi.
- Kuutioi kalat. Tarkista liemen maku ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää kalat ja sahramiliemi keittoon ja sekoita varovasti. Kun liemi alkaa höyrytä, siirrä kattila pois liedeltä, ettei kala kypsy yli. Tarjoa heti.