
Palak paneer on herkullinen ja nopea arkiruoka kasvisruokaa arvostavalle. Kun lisäät joukkoon pähkinöitä, niin saat lisää vielä lisää proteiinia ja makua. Tulisuutta voit säädellä vähentämällä currytahnan annostusta. Annokseen voi käyttää joko tuoretta, tai pakastepinaattia. Naan leipä pannulla syntyy nopeasti paistinpannulla samaan aikaan, kun kastike valmistuu.
Palak paneer pähkinöillä
Ainekset
Työvaiheet
1. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan huolellisesti ja laita sivuun odottamaan.
2. Laita ruokaöljyä tilkka pannulle ja lisää siihen korianteri, kurkuma, chili ja jeera ja kuullota hetki miedolla lämmöllä. (Mausteet alkavat tuoksua hyvältä.)
3. Lisää mausteiden joukkoon hienonnettu valkosipuli ja inkivääri ja jatka kuullottamista. Lisää currytahna ja sekoita hyvin joukkoon. Anna hauta n. 5 minuuttia koko ajan miedolla lämmöllä.
4. Lisää pakastepinaatti ja sokeri, jos lisäät pinaatin jäisenä, niin sulattele rauhallisesti.
5. Lisää vehnäjauhoseos ja sekoita hyvin joukkoon, anna hauta hetken keskilämmöllä.
6. Lisää kookoskerma ja anna hautua vielä ilman kantta n. 5 minuuttia.
7. Lisää joukkoon kuutioitu kotijuusto sekä pähkinät ja kiehauta seos.
'
Huomaa; jos käytät tuoretta pinaattia, niin ryöppää niitä 2 minuuttia kiehuvassa vedessä, valuta ja laita sen jälkeen jääkylmään veteen hetkeksi ja valuta taas. Hienonna sen jälkeen tehosekoittimessa hienoksi massaksi. Tuoretta pinaattia käytettäessä tarvitaan hieman vähemmän vehnäjauhoja sakeuttamaan kastiketta. Jos kastikkeesta tulee liian vahvaa, niin ohenna vedellä.
Nauti joko keitetyn riisin ja/ tai naan leivän kanssa.
Naan leivästä löytyy hyviä reseptejä netistä. Leivät voi kypsentää myös paistinpannulla. Paista ohuita leipiä pannulla ilman rasvaa n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Käytä keskilämpöä, jotta taikinaan muodostuu mukavia ilmakuplia. Huomaa, että taikinaa tulee nostattaa ennen valmistusta n. 1 tunti.