Mehevä pata muhii pellillä hitaasti mureaksi ja maukkaaksi
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
2 t
Helppo
Mausteinen aprikoosilammas
Ainesosat
800-1200
g
karitsan paistia tai lapaa (luullista tai luutonta)
2
sipulia
2
persimonia
200
g
kuivattuja
aprikooseja
1½
dl
vihreitä oliiveja
1
dl
kuorellisia manteleita
1
rkl
ras el hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
1
tlk (400 g) tomaattimurskaa
2
dl
valkoviiniä
Vaiheet
- Huuhtele liha kylmällä vedellä ja kuivaa se. Paloittele muutaman suupalan kokoisiin osiin.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi. Leikkaa persimoneista kannat pois, puolita ja siivuta ne.
- Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Levitä pellille liha, sipuli, persimonit, aprikoosit, oliivit ja mantelit. Ripottele päälle mausteseos ja suola ja sekoittele käsin. Kaada vielä tomaattimurska ja viini pannulle. Paista ensin 20 minuuttia, vähennä lämpöä 120 asteeseen ja jatka paistamista vielä tunti.