
Ropsaus tuoretta tilliä tuo jauhelihakeittoon aniksen sävyä ja käärii makunystyrät onnesta sykkyrälle.
Punajuuri-jauhelihakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta punajuuret ja porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja suikaloi kaali. Laita vesi kiehumaan.
- Kuumenna öljy eri kattilassa. Ruskista siinä jauhelihaa 3–5 minuuttia. Murenna liemikuutio joukkoon, lisää juuresraasteet, kaali ja sipuli. Paista 2 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kiehuva vesi. Keitä 15 minuuttia.
- Hienonna tilli ja sekoita keittoon. Maista ja mausta suolalla. Tarjoa smetanan kanssa.
Paljonko vettä tarvitaan?
Ohjeen mukaan 1 1/2 l vettä. Terveisin toimitus.
mistä saa 300 g jauheliha paketteja?
Hmm, hyvä huomio, paketit taitavat nykyisin olla 250 tai 400 gramman kokoisia. Lihan määrän kanssa ei ole kuitenkaan niin tarkkaa, voit valita kumman paketin tahansa riippuen siitä, kuinka lihaisaa keitosta haluat!
Tein keiton ohjeen mukaan ja makua ei ollut sitten yhtään. Lisäsin mustapippuria, suolaa, toisen lihaliemikuution ja etikkaa. Sitten maku alkoi olla kohdillaan.
Samoin - nämä edelliset mustapippuri, suolaa, toinen lihaliemikuutio, etikkaa ja lisäksi vielä maustepippuria ja laakerinlehti :-)
PLS