Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Pizzat ja piirakat
Kasvis
Juhli ja nauti
Suolainen leivonta
10:28 | 11.1.2019

Palsternakkagalettet

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Suloiset pikkugalettet täytetään raastetulla palsternakalla ja sinihomejuustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
14 kpl
1 1/2 t
Helppo

Palsternakkagalettet

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3 1/2
dl
vehnäjauhoja
3
dl
grahamjauhoja
1
tl
suolaa
250
g
voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
2
dl
palsternakkaa raasteena
1
rkl
öljyä
2
omenaa
125
g
sinihomejuustoa
1
dl
ranskankermaa
Lisäksi
1
kananmuna
1
dl
kuivattuja karpaloita
2
viikunaa
tuoretta timjamia

Vaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuutioi voi ja nypi se kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  2. Kuori ja raasta palsternakka. Paista raastetta pannussa öljyssä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Raasta omenat kulhoon. Murustele juusto joukkoon. Lisää palsternakka ja ranskankerma ja sekoita.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin ½ cm paksuksi levyksi. Leikkaa siitä taikinapyörällä viisikulmioita (Ø noin 15 cm) ja siirrä ne leivinpaperille pellille. Lusikoi täytettä keskelle ja taita kulmat keskustaa kohden. Voitele reunat kananmunalla ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele galettet karpaloilla ja/tai viikunoilla sekä timjamilla. Tarjoa lämpiminä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Palsternakkagalettet
galette
Kemut
Viikonloppubistro
Vegebaari
Leivät & piirakat

Suosituimmat

Joulukinkku ruiskuoressa

Punajuuri-jauhelihakeitto

Pikaisesti pikkelöity punasipuli

Shelterin mallasleipä

Joululohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini