klo 13:59 | 23.11.2016
Appelsiinimehuun tehty patonkitaikina saa makeutta keltaisista rusinoista ja rapeutta siemenistä. Keitä vielä marmeladi appelsiineista ja viikunoista, niin tarjolla on täydellinen aamiaisherkku.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
40 min + 1 t 30 min + 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Viikuna-appelsiini-marmeladi
Ainekset
6
kuivattua viikunaa
½
sitruunan mehu
½
dl
portviiniä
4
(Iuomu)appelsiinia
1
appelsiinin kuori
3
dl
vettä
9
dl
sokeria
Työvaiheet
- Paloittele viikunat. Purista sitruunasta mehu kulhoon. Mittaa portviini joukkoon. Laita viikunat liemeen maustumaan 2 tunniksi.
- Pese ja kuivaa appelsiini. Kuori ja paloittele veitsellä 3 appelsiinia. Raasta neljännestä kuoret.
- Mittaa vesi kattilaan, lisää appelsiinit, kuoriraaste ja viikunat liemineen ja keitä 15 minuuttia. Lisää sokeri ja keitä vielä 15 minuuttia.
- Anna jäähtyä 15 minuuttia ja purkita.