Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Kasvis
Aamiaiset
Välipalat
Suolainen leivonta
13:45 | 25.1.2019

Uuniperunarieskat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Tavallista paremmat perunarieskat tehdään kuorineen paahdetuista perunoista ja ruskistetusta voista.

Perinteisesti perunarieskojen pohjana toimii perunamuusi, mutta tällä kertaa rieskataikinassa pääroolia näyttelee uunissa paahdetut perunat. Perunat pestään ja paahdetaan uunissa noin tunti, jonka jälkeen ne murskataan kuorineen tasaiseksi massaksi ja annetaan jäähtyä.

Paahdettujen perunoiden lisäksi tämän reseptin salainen ainesosa on ruskistettu voi. Voi kuumennetaan kattilassa välillä sekoittaen, kunnes se ruskistuu, vaahtoaa kevyesti ja tuoksuu herkullisen paahteiselta.

Valmis taikina pyöritellään palloiksi ja taputellaan leivinpaperille. Oleellista on kuumentaa uunipelti ennen rieskojen paistamista. Rieskat vedetään leivinpaperin kanssa kuumalle pellille ja paistetaan 275-asteessa noin 8 minuuttia. Lopuksi voisula viimeistelee valmiit rieskat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 20 kpl
40 min + perunoiden kypsennys 1 t
Helppo

Uuniperunarieskat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
jauhoisia perunoita
200
g
voita
2
tl
suolaa
3
kananmunaa
5
dl
ohrajauhoja
1
dl
perunajauhoja
2
rkl
omenaviinietikkaa
Lisäksi
50
g
voita

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat hyvin. Laita ne leivinpaperille uunivuokaan. Paahda perunoita uunissa tunti.
  2. Murskaa perunat kuorineen tasaiseksi seokseksi. Jätä jäähtymään.
  3. Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes se vaahtoaa ja ruskistuu.
  4. Laita tyhjä pelti uuniin ja laita uuni kuumenemaan 275-asteiseksi.
  5. Yhdistä perunasurvos ja voi, mausta suolalla. Sekoita kananmunat joukkoon. Lisää jauhot ja etikka ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina noin 20 tasakokoiseksi palloksi ja taputtele ne rieskoiksi leivinpaperille.
  6. Pistele rieskat haarukalla. Vedä rieskat leivinpaperin kanssa uunissa kuumentuneelle pellille ja paista noin 8 minuuttia.
  7. Sulata voi ja voitele valmiit rieskat voilla. Sipaise rieskoille lisää voita juuri ennen herkuttelua.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Uuniperunarieskat
perunarieskat
Leivät & piirakat
Viikonloppubistro
Vegebaari
nuuka kokki
lasten suosikit
finnhits

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Sienisalaatti suolasienistä

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini