
Etelän ruuan kanssa tarjotaan aina kuohkean kosteaa maissileipää.
Maissileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 30x20 cm).
- Yhdistä kuivat aineet soodaa lukuun ottamatta isossa kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa piimä ja sooda.
- Vatkaa kananmuna ja sokeri omassa kulhossaan käsivispilällä. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada kananmunaseos piimä-sooda-seoksen joukkoon ja sekoita. Kaada seos kuivien aineiden päälle ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, jotta taikinaan ei tule liikaa sitkoa.
- Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kullan ruskea. Kumoa hieman jäähtynyt leipä leikkuulaudalle ja leikkaa neliöiksi.
(8 palaa, 15 min +kypsennys 25 min)