Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Padat ja laatikot
Gluteeniton
8:00 | 4.3.2019

Linssi-kalacurry uunissa

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Uunicurryssa on intialainen makumaailma. Sen salaisuus on mausteiden ja sipuleiden paahtaminen vuoan pohjalla ennen muiden aineiden lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t
Helppo

Linssi-kalacurry uunissa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
nahattomia siikafileitä
3
rkl
turkkilaista jogurttia
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
kurkumaa
Linssit
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
inkivääriä raastettuna
1
rkl
curryjauhetta
1
tl
sinapinsiemeniä
1
tl
korianterinsiemeniä
2
dl
punaisia linssejä
1
prk (400 g)
kookosmaitoa
2
dl
vettä tai kasvislientä
150
g
terttukirsikkatomaatteja
2
rkl
limettimehua
1
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Lisäksi
jogurttikastiketta (ks ohje alla)
limettiä, naan-leipää, mangochutney'a

Vaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aloita linsseistä. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita ne ja mausteet uunivuoassa (noin 18 x 25 cm). Paahda sipuleita uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää.
  2. Laita tässä välissä siikafileet jogurttimarinadiin. Mausta jogurtti suolalla, pippurilla ja kurkumalla. Pyörittele kalafileet jogurtissa. Laita ne jääkaappiin odottamaan.
  3. Kun sipuli on kypsää, lisää linssit, kookosmaito ja vesi vuokaan. Sekoita ja laita uuniin noin 30 minuutiksi. Sekoita linssiseosta kypsymisen aikana. Jos linssit tuntuvat kuivilta, lisää hieman vettä.
  4. Laita kalat ja tomaatit linssiseoksen päälle. Jatka paistamista uunin yläosassa noin 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Tee kastike (ks ohje alla).
  5. Pirskota limettimehu kaloille. Ripottele korianteri pinnalle. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

Jogurttikastike

Ainesosat

1/4
kurkku
1
tomaatti
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
limettimehua
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Kuori kurkku, halkaise se ja poista siemenet. Leikkaa kurkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  2. Sekoita keskenään kastikkeen ainekset.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Linssi-kalacurry
kalacurry
päivän katiska
Viikonloppubistro
gluteeniton deli

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Klassinen osso buco

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini